Středa 27. května. Svátek má Valdemar.

ČSOB nabyla od BSH 45% podíl ve stavební spořitelně ČMSS, a stala se tak jejím stoprocentním vlastníkem

31.05.2019 10:05 Tisková zpráva: ČSOB

ČSOB dnes dovršila transakci koupě 45% podílu v ČMSS, která byla oznámena 15. dubna 2019.

ČSOB – česká bankovní divize KBC Group, dnešního dne nabyla od Bausparkasse Schwäbisch Hall (BSH) 45% podíl v Českomoravské stavební spořitelně (ČMSS). K transakci byl udělen souhlas Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

ČSOB je nyní jediným akcionářem ČMSS a upevňuje si pozici největšího poskytovatele finančních řešení pro bydlení v České republice.

Skupina ČSOB je už nyní největším odborníkem na financování potřeb souvisejících s bydlením. Tato transakce naši vedoucí pozici ještě posiluje. Zároveň nám umožňuje dále rozvíjet strategii, kdy klientům nabízíme kompletní péči o jejich finanční záležitosti na jednom místě a řešení, která přesně odpovídají jejich přáním a snům. Díky užší spolupráci v rámci Skupiny budou naši zaměstnanci ještě lépe sdílet znalosti, což povede ještě k lepší obsluze našich klientů,“ sdělil k transakci Petr Hutla, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB odpovědný mimo jiné za ČMSS.