11. 09. 2020

Daňhelová z Fincentra Reality je nominovaná na ocenění pro právní inovátory

Vyplnit kupní smlouvu za 20 minut? Ano, je to možné! Ve Fincentrum Reality se podařilo zavést technologický ekosystém, který ulehčuje náročné administrativní procesy. Největší zásluhu na tom má Andrea Daňhelová, která je za to nominovaná na ocenění pro právní inovátory Deloitte Legal Disruptors Awards. Práce právníka by neměla obnášet činnosti, které za ně může dělat prakticky kdokoli. Jeho odpovědností je především příprava a kontrola odborných pasáží. A tak jsem přemýšlela, jak základní byrokratické postupy automatizovat,“ prohlásila Daňhelová, ředitelka provozu, právní a compliance z Fincentrum Reality. Vyhlášení výsledků proběhne 14. září 2020 v prostorách Deloitte Legal.

Nejprve se v jedné z největších realitních společností přijímali praktikanti, kteří smlouvy předvyplňovali. Postupem času docházelo na této pozici k  fluktuaci lidí, převážně studentů. A tak se ve Fincentru Reality rozhodli hledat jiné způsoby řešení. „Moje vize byla taková, abychom měli software, který na základě proměnných vybere správný vzor smlouvy a celou mi ji rovnou vyplní z údajů, které mám v CRM. Pokud budeme mít díky umělé inteligenci správně vybraný a předvyplněný vzor smlouvy, s její finalizací nestrávím víc jak 15 až 20 minut,“ doplnila Daňhelová.
Fincentrum Reality se rozhodlo spojit s Legito, společností zabývající se automatizací smluvní dokumentace. „Implementace nám zabrala několik měsíců. Většinu funkcí už program uměl a pokud něco scházelo, tak nám v Legitu vše do systému zavedli,“ uvedla Daňhelová.
Automatizace dokumentace pro právní oddělení se povedla, úspora času pro právníky činila až 80 % oproti původním postupům. Ve Fincentrum Reality se rozhodly výhody přinést také na makléře. Díky tomu se oslovila další společnost, která se zaměřuje na vytěžování dat z průkazů totožnosti pomocí ORC systému. Pro podepsání smlouvy s klientem makléř jednoduše naskenuje občanský průkaz, systém vše předvyplní za něj, pomůže mu s výběrem a vyplněním smlouvy. Vše může probíhat přímo na tabletu.
Zjistili jsme, že díky této automatizaci ušetříme makléři měsíčně desítky hodin jak na administrativě, tak na opakovaném přepisování dat v rámci různých formulářů a smluv. Druhou výhodou je pak minimalizace chyb. Celý systém jsme nazvali Virtuální asistentkou, která je makléřům k dispozici nepřetržitě,“ vysvětlovala Daňehlová. „Makléři jsou z nové asistentky nadšeni. Jsme přesvědčeni, že jsem pro ně připravili opravdu skvělý nástroj, který jim uvolní ruce v terénu a budou se tak moci více věnovat obchodu.“
V současné době už ve Fincentrum Reality trvá připravit kompletně kupní smlouvu v průměru kolem 20 minut. Technologie na rozpoznávání občanských průkazů a převodu údajů do online světa včetně generování smluvní dokumentace pro makléře v rámci vlastního unikátního systém CRM funguje. A díky tomu se Andrea Daňhelová dostala mezi finalisty vůbec prvního českého ocenění pro právní inovátory Deloitte Legal Disruptors Awards.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu