Text: Jiří Havelka

05. 04. 2012

Data Era hypoték: zájem o hypoteční úvěry není jen v nejvíce obydlených regionech

„Výrazný zájem o hypotéky je skutečně celorepublikový trend. Mnozí by předpokládali, že o ně bude zájem především ve velkých městech, popřípadě v regionech s velkým počtem obyvatel. Z následujícího grafu je jasně patrné, že poptávka byla rovnoměrně rozložena i v regionech s menším počtem obyvatel. Při porovnání celkového počtu schválených hypoték můžeme vidět, že mezi regionem s největším zájmem, tedy jižní Moravou a východními Čechy s nejslabší poptávkou je v zájmu o hypotéky jen minimální rozdíl,“ říká Stanislav Krůžela, manažer produktů Poštovní spořitelny.

„Zájem o nové bydlení, popřípadě úpravu stávajícího bydlení značí, že lidé se opět rozhodli využívat k těmto účelům hypoteční úvěry. Překvapivé je, že i regiony, ve kterých se setkáváme s nadprůměrnou mírou nezaměstnanosti, nezaostávají ve financování vlastního bydlení,“ upozorňuje Lukáš Fyrtus, analytik produktů Poštovní spořitelny.

Era hypotéka je určena pro větší investice do  bydlení – koupě bytu či domu, stavba domu, větší rekonstrukce a podobně. Garantuje stejnou úrokovou sazbu po dobu 30 dnů od předložení nabídky. Klient si může půjčit až do 100 procent zástavní hodnoty nemovitosti. Zákazníci získají navíc zdarma výpis z katastru nemovitostí přímo ve Finančním centru. Dále si mohou klienti nechat provést expresní ocenění bytu, které se stanoví na základě cenové mapy a je rovněž zdarma.

Mezi produkty Era bydlení patří také Era půjčka na bydlení. Jde o jednorázovou půjčku určenou na investici do bydlení, vhodnou například k rekonstrukci či koupi vybavení domácnosti. Díky účelovosti půjčky nabízí výhodný úrok, který je navíc garantovaný po celou dobu splácení. Klient neplatí žádné poplatky za podání žádosti, poskytnutí ani vedení půjčky.

Era jde cestou zjednodušování produktové nabídky a maximálně se zaměřuje na požadavky dnešního klienta. Jejím cílem je poskytnout srozumitelné, praktické, dostupné a funkční služby,
které se bez ostatních zbytečností přizpůsobí potřebám zákazníků.

které se bez ostatních zbytečností přizpůsobí potřebám zákazníků.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek