04. 03. 2022

Developer Crestyl rozšiřuje své rezidenční portfolio, koupil projekt v Praze 5

Developerská a investiční společnost Crestyl koupila na přelomu roku od developera Red Group projekt rezidenčního bydlení v pražských Radlicích v sousedství Radlické ulice. Projekt s již vydaným územním rozhodnutím bude zahrnovat přes 150 bytů. Jeho začleněním do svého portfolia Crestyl dále rozšíří nabídku nového bydlení v další části hlavního města. Cena transakce nebyla zveřejněna, investice proběhla bez zapojení bankovního financování.

„Pokračujeme ve strategii posilování našeho rezidenčního portfolia. Nový projekt vhodně doplní naší současnou vlajkovou loď na opačné straně centra hlavního města, vinohradský Hagibor. Lokalitu Prahy 5 navíc dobře známe, loni jsme společně s UBM Development Czechia zkolaudovali smíchovský projekt moderního bydlení Neugraf,“ říká Simon Johnson, generální ředitel společnosti Crestyl. „Jsme rádi, že se nám podařilo transakci se společností Red Group uzavřít, projekt dobře zapadá do našeho portfolia.“

Rezidenční projekt v pražských Radlicích s více než sto padesáti byty Crestyl během následujících měsíců naplno začlení do svého portfolia s novým názvem, identitou a Crestyl standardy, které budou odpovídat dalším aktivitám developera. Projekt je umístěn v Radlické ulici v sousedství administrativního komplexu Kotelna Park a je ve fázi vydaného územního rozhodnutí. Nyní se pracuje na dokumentaci pro stavební povolení a předpokládá se, že na konci roku se začne s přípravnými stavebními pracemi.

Pod taktovkou Crestylu v současné době roste nová pražská čtvrť Hagibor v sousedství stanice metra Želivského. Ta kromě šesti kancelářských budov zahrnuje i pět rezidenčních domů – dva z nich jsou již před dokončením, výstavba třetího začne v nejbližší době. V rámci projektu Hagibor vznikne i nové náměstí a centrální pěší bulvár s obchody a restauracemi, který povede od východu z metra. Projekt klade velký důraz na veřejný prostor – jeho autorem je nejvýznamnější krajinářský architekt současnosti Michel Desvigne. Ten přišel s konceptem „městského lesa“, v rámci kterého bude vysázeno až dva tisíce stromů. V loňském roce pak Crestyl společně s UBM Development Czechia dokončil smíchovský projekt moderního bydlení Neugraf, již o rok dříve rezidenční část svého rozsáhlého projektu DOCK v pražské Libni rozkládající se kolem dvou slepých ramen Vltavy. Na podzim byla také zahájena stavba další etapy rodinného bydlení v obci Vysoký Újezd, která leží nedaleko metropole uprostřed přírody. V současné době Crestyl připravuje i další rezidenční projekty.