Neděle 13. června. Svátek má Antonín.

Era hypotéka s bonusem odmění věrné klienty

06.02.2013 01:02 Tisková zpráva: Poštovní spořitelna

„Klienti, kteří splácejí úvěr, oceňují, pokud jim banka poskytne finanční úlevu a odmění jejich věrnost, což tato nová služba umožňuje. Díky bonusu ušetří pět procent z celkové výše úvěru. Například u dvoumilionové hypotéky bude klientovi odpuštěno 100 000 korun. Bonus je navíc zohledněn již při výpočtu výše měsíční splátky. Splátka Era hypotéky s bonusem je tak vždy nižší než u klasické hypotéky, protože klient splácí jistinu sníženou o vypočítaný bonus,“ vysvětluje Olga Břízová, manažerka Úvěrů Ery a Poštovní spořitelny.

Podmínkou pro získání bonusu je minimální doba splácení úvěru 20 let. Povolená mimořádná splátka je maximálně 20 % ze zůstatku úvěru v době změny úrokové sazby. V případě, že klient nesplní podmínky pro získání bonusu, stává se z hypotéky standardní úvěr, žádných sankcí se nemusí obávat. Pokud je klientovi již poskytnuta první část bonusu a následně dojde k porušení podmínek, klient o již poskytnutou část bonusu nepřichází.

Parametry Era hypotéky s bonusem

Splatnost úvěru

Minimálně 20 let

Minimální výše úvěru

200 000 Kč

Maximální výše úvěru

Do 100 % zástavní hodnoty nemovitosti

Úroková sazba

Fixní na období 3 a 5 let

Bonus

5 % z vyčerpané výše úvěru

Termín vyplacení bonusu

První polovina bonusu bude uhrazena po 12 letech splácení hypotečního úvěru, druhá polovina bonusu bude uhrazena při splatnosti úvěru.