26. 05. 2023

Fio realitní fond kupuje budovu Rohan Business Centre v Praze 8 – Karlíně

Fio investiční společnost oznamuje první akvizici do svého Fio realitního fondu. Nemovitostní fond kupuje pražskou kancelářskou budovu Rohan Business Centre v Praze 8 – Karlíně. Cena transakce je 31,3 milionu EUR, tedy přibližně 740 milionů Kč.

„Založení Fio realitního fondu jsme delší dobu zvažovali, protože nemovitosti patří spolu s akciemi mezi aktiva, kterým dlouhodobě věříme. Déle jsme diskutovali správné načasování vstupu Fio investiční společnosti do segmentu prémiových komerčních nemovitostí z důvodu pohybu výnosových křivek i růstu geopolitického napětí v Evropě. S chystaným velkým stěhováním centrály Fio banky do moderních kanceláří Masaryčka mi dává smysl, že jsme si vybrali právě tuto kancelářskou budovu, tedy nemovitost ze segmentu, který jsme v poslední době hodně studovali a analyzovali,“ komentuje koupi obchodní ředitel Jan Bláha.

Fio realitní podfond I. vznikl v prosinci 2022 v rámci rozšíření nabídky fondů Fio investiční společnosti, po boku Fio globálního akciového fondu a Fio fondu domácího trhu. Aktuálně oznamuje svou první akvizici do realitního portfolia, a to Rohan Business Centre, kancelářskou budovu v pražském Karlíně v blízkosti metra linky B – stanice Křižíkova. Budova z roku 2012 má osm podlaží o celkové výměře cca. 9,4 tis. m2 a disponuje 100 podzemními parkovacími místy. Hodnota transakce je 31,3 milionu EUR, v korunách přibližně 740 milionů.

„Rohan Business Centre je ideálním začátkem pro budování portfolia našeho nemovitostního fondu. Budova je umístěna v žádané lokalitě Prahy 8 – Karlíně s výbornou dostupností do centra Prahy, těží z dispozičního řešení umožňující efektivní rozdělení prostor a je navíc obsazená stabilními nájemci. Těším se, že k Rohan Business Centre přidáme i další zajímavé prémiové komerční nemovitosti a Fio realitní fond, se svým cílem dosahovat v dlouhodobém horizontu stabilního výnosu, se stane pro naše stávající i nové investory vhodnou alternativou pro zhodnocování jejich finančních prostředků,“ dodává investiční ředitel Fio realitního fondu Václav Kubáček.

Při koupi budovy zastupovaly obhospodařovatele fondu Fio investiční společnost tyto společnosti: Cushman & Wakefield, REALS, RSM CZ, OM Consulting.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.6 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu