09. 09. 2019

Fond ZDR Investments rozšiřuje své portfolio o další dvě nemovitosti

Realitní fond společnosti ZDR Investments SICAV a.s. dokončil akvizici dalších dvou retailových nemovitostí.

První zakoupený objekt se nachází v obci Nýřany, v okrese Plzeň-sever. Jedná se o prodejnu potravin s přilehlým řeznictvím v centru města, přímo na Masarykově náměstí. Nájemci na celkové pronajímatelné ploše 1.035 m2 jsou německý diskontní řetězec PENNY a ZEMAN maso-uzeniny. V zavedené prodejně společnost Penny Market s.r.o. opakovaně prodloužilą nájemní smlouvu.
Penny Market s.r.o. je dceřinou společností mezinárodního obchodního řetězce REWE, který provozuje přes 15.000 prodejen v 20 evropských zemích a zaměstnává kolem 330.000 lidí. Na český trh PENNY vstoupil v roce 1997 a ihned se zaměřil na rozvoj v regionech. Díky tomu dnes provozuje přes 373 prodejen a je jedničkou na trhu s nejrozšířenější prodejní sítí.
Druhá zakoupená nemovitost se nachází v Rakovníku, na jižním kraji města při ulici Plzeňská. Jedná se o samostatně stojící prodejnu JYSK, v bezprostředním sousedství hypermarketu ALBERT. Prodejna disponuje 1.150 m2 pronajímatelné plochy.
Společnost JYSK je mezinárodní společnost se skandinávskými kořeny, která prodává vše do domácnosti. Dnes provozuje koncern JYSK přibližně 2 800 prodejen v 52 zemích celého světa. Roční obrat koncernu překračuje 3,5 miliard € ročně.
WAULT nově získáných nájemních smluv činí 8,1 let.
„Portfolio našeho nemovitostního fondu se ve 3. čtvrtletí letošního roku rozrostlo již o 4 nemovitosti. Celkem nyní spravujeme 17 nemovitostí v hodnotě 1,4 mld. Kč a bezmála 40 tis. m2 pronajímatelné plochy,“ říká Roman Latuske, člen správní rady ZDR Investments SICAV a.s.
Tisková zpráva ZDR Investments SICAV

Vývoj Swiss Life Hypoindexu