18. 03. 2022

GEOSAN DEVELOPMENT PŘEDÁVÁ POZEMKY U PODĚBRAD NOVÝM MAJITELŮM: VÝSTAVBA RODINNÝCH DOMŮ MŮŽE ZAČÍT

Společnost Geosan Development právě zkolaudovala pozemky pro rezidenční výstavbu v obci Choťánky ve Středočeském kraji cca 3 km východně od Poděbrad a v současné době je již předává svým majitelům. V nabídce bylo celkem 108 stavebních parcel o velikosti od 650 do 1 091 metrů čtverečních, které jsou nyní kompletně zasíťované. Dokončeny byly i příjezdové komunikace. Následná realizace domů bude již plně v rukou nových vlastníků.

„Projekt byl rozdělen do celkem čtyř etap, ale díky rychlému postupu stavebních prací je nakonec předáváme současně, ačkoliv jsme původně plánovali dokončení části z nich až v polovině letošního roku,“ komentuje Jiří Baloun, vedoucí prodeje a marketingu společnosti Geosan Development, a dodává: „Naši klienti při výběru domu volí různé přístupy. Někteří preferují stavbu svépomocí, jiní dávají přednost externím stavebním firmám či designovým studiím. Zákazníci si parcely většinou pořizovali pro vlastní bydlení, ale část pozemků byla také kupována k developerským či investičním účelům: několik klientů postaví dům na klíč a následně prodají pozemek i s domem novým zájemcům. V dalších případech zase pozemek funguje jako bezpečné uložení finančních prostředků v této nejisté době.“

Pozemky leží přímo v obci Choťánky v těsné blízkosti lázeňského města Poděbrady, kde je k dispozici kompletní občanská vybavenost: široká nabídka supermarketů, obchodů a služeb včetně kulturních a sportovních zařízení je vzdálena jen několik minut jízdy. Pro příznivce aktivně stráveného volného času je ideální například Golf Club Poděbrady anebo Sportovní centrum Nymburk. Dále se v okolí nachází Labská stezka, která osloví především nadšené cyklisty, či koupaliště Jezero vhodné pro letní odpočinek. Základní potřeby a zázemí jsou pak dostupné i v samotné obci Choťánky.