18. 11. 2022

Historicky nejvyšší počet předaných bytů za rok hlásí Horizon

Developerská skupina Horizon letos předá rekordní počet bytů. Horizon, součást největšího developerského holdingu v Izraeli Shikun & Binui obchodovaného na izraelské burze, je na tuzemském trhu aktivní od roku 2001. Svých 21 let působení v Česku nyní slaví pokořením dalšího milníku – 500 byty předanými v jednom roce novým majitelům.

Horizon stojí za mnoha již dokončenými projekty, které se významně zapsaly do mapy rezidenční výstavby v Praze – butikovým bydlením Kay River Lofts v Karlíně či Rezidencí Modřanka. Dále za rozsáhlými komplexy jako Rezidence Zahálka (1. a 2. etapa) v pražských Hodkovičkách nebo Rezidence Čámovka, jejíž 2. etapa nedávno získala certifikaci udržitelné výstavby BREEAM. V jejich rámci společnost zajistila kvalitní a nadčasové bydlení více než 1 000 klientům.

„Těší mě úspěchy, kterých dosahujeme. Rekordní počet předaných bytů za tento rok je jednoznačně jedním z nich, neboť to znamená, že jsme letos poskytli 500 rodinám nový, funkční a promyšlený domov,“ říká Yishay Furman, generální ředitel skupiny Horizon.

Horizon nedávno spustil prodej 79 dvojdomů a vil z projektu Aura Statenice v údolí Únětického potoka blízko Prahy 6. Domy první fáze se pyšní nadstandardně velkými pozemky o rozloze až 1 500 metrů čtverečních. Zároveň pokračuje prodej bytů poslední etapy Rezidence Zahálka situované v sousedství Vltavy a místního golfového hřiště, jejíž dokončení je plánováno v roce 2024.

Mezi připravované projekty společnosti patří Rezidence Blízká. Projekt v pražském Karlíně nabídne byty v dispozicích od 1+kk až po luxusní 4+kk s plochou sto metrů čtverečních v nejvyšších podlažích. Dalšími chystanými projekty jsou 3. etapa populární Rezidence Čámovka či Urbanika na pražském Smíchově s výhledy na Vyšehrad a Pražský hrad.

Více informací o společnosti Horizon a jejích projektech najdete na www.horizonholding.cz.