19. 10. 2021

Hodnota hypoték sjednaných online přesáhla 10 miliard korun, hlásí MONETA Money Bank

Od startu revoluční bankovní online služby Refinanso.cz si hypotéku za účelem refinancování zřídilo z pohodlí domova zhruba 5 300 klientů v objemu přes 10 miliard korun. Celým procesem sjednání úvěru na bydlení lze projít během jednoho dne – platforma umožňuje například bezplatné online ocenění nemovitostí nebo automatické vygenerování úvěrových smluv. V prvním pololetí příštího roku se MONETA chystá plně digitalizovat sjednávání hypoték nových.

„Produkce Refinansa zásadně roste. V současné době je již čtvrtina hypotečních úvěrů vyřízena právě přes naši online platformu pro refinancování hypoték. Jsme rádi, že se klienti nebojí online bankovnictví i v případě složitějších procesů, jako je právě sjednávání úvěrů na bydlení. Proto jim chceme coby digitální lídr českého bankovního trhu umožnit sjednat plně online i novou hypotéku. V polovině příštího roku k tomu chceme spustit samostatnou platformu po vzoru Refinansa,“ říká Andrew Gerber, výkonný ředitel Produktu a marketingu Skupiny MONETA s tím, že přes Refinanso byly doposud podepsány smlouvy v celkovém objemu necelých 10 miliard korun.

Pro ještě snazší online refinancování půjček na bydlení MONETA do listopadu spustí nový způsob identifikace klienta.„Dosavadní čtveřici kroků pro ověření identity – scan občanského průkazu a druhého dokladu, selfie video pro ověření obličeje a následné zaslání potvrzující platby –, která pro klienta představovala zhruba patnáctiminutovou bariéru, nahrazujeme online podpisem přes bankovní identitu,“ doplňuje Matěj Novák.

Refinanso vzniklo jako start-upový projekt, který vstoupil na český hypoteční trh na jaře 2019 s podporou MONETA Money Bank. V prosinci téhož roku se pak stal plně integrovanou součástí banky. Na stránce https://refinanso.cz/ najdou zájemci hypoteční kalkulačku a také srovnání úrokových sazeb ostatních bank. Pokud klienta nabízená sazba zaujme, může mít refinancování předschválené do 2 minut, nabídka je pak platná ještě po dobu následujících 30 dní.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek