Hypoúvěr od Buřinky o 0,2 procentního bodu nižší

Stavební spořitelna České spořitelny snižuje od pondělí 8. 4. 2019 úrokové sazby u Hypoúvěru od Buřinky o 0,2 procentního bodu. Na nejnižší úrokové sazbě 2,85 % ročně začíná nejvíce využívaný úvěr od 1 milionu Kč s šestiletou fixací. Snížení sazeb platí pro všechny poskytované účely a délky fixací.

„Rostoucí úrokové sazby spolu s regulací České národní banky a stále se zvyšujícími cenami nemovitostí zhoršily dostupnost nového bydlení. Postiženi jsou tím především mladí lidé ve větších městech, pro které se nové bydlení stalo téměř nedostupné. Proto jsme se rozhodli snížit úrokové sazby u našeho Hypoúvěru od Buřinky a tím zvýšit šanci na financování bydlení více klientům,“ upřesňuje Jana Hruškové, ředitelka útvaru Produkty a marketing.
Výhodou Hypoúvěru od Buřinky je jeho bezplatné poskytnutí, anuitní splácení a garance úrokového stropu, resp. max. výše úrokové sazby, kterou nelze po celou dobu splatnosti úvěru překročit. Sazba tak nemůže přesáhnout hranici 5 % ročně. Zároveň pro získání Hypoúvěru od Buřinky není nutné mít uzavřenou vkladovou smlouvu (smlouvu o stavebním spoření). Aktuálně mají klienti také možnost získat ocenění nemovitosti zdarma v rámci akce, která trvá až do 30. června 2019. Buřinka se snaží svým zákazníkům
i ušetřit finanční prostředky tím, že jim nabízí propracovaný systém podpory při získávání státních dotací (Kotlíkové dotace, Nová zelená úsporám). Navíc částečné splacení úvěru ve výši poskytnuté dotace je zdarma.
Klienti mají možnost doložit účelové použití Hypoúvěru od Buřinky zjednodušeným způsobem, tj. aktualizací odhadu nemovitosti.

Poměr výše úvěru k hodnotě zajišťované nemovitosti (LTV) Fixace úrokové sazby v letech,
Úroková sazba po slevě p. a. 1, 2
Splatnost úvěru
LTV 0 % – 80 % 2,95 2,85 3,15 Až 30 let
LTV 80 % – 90 % 3,75 3,65 3,95

1) Základní pevná sazba je ve výši 5 % p. a. (garance max. úrokové sazby), sazba uvedená v tabulce vychází po odečtení slevy SSČS pro danou fixaci;
2) Je-li výše úvěru menší než 1 mil. Kč, je úroková sazba navýšena o 0,1 % p. a.
Hypoúvěr od Buřinky je možné si sjednat na pobočkách České spořitelny, v síti ČS Plus nebo u externích poradců. Více informací najdete na www.burinka.cz.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek