28. 04. 2022

JRD naplňuje strategii akvizice pozemků v hodnotě 5 mld. Kč: aktuálně uzavřela akvizici v pražské Libuši pro rezidenční projekt s 250 byty

Lokalita, kde bytový dům vyroste, se vyznačuje dobrou dopravní dostupností, kterou v budoucnu ještě posílí nová linka metra D. Kromě přírodních památek (Modřanské rokle, Lhoteckého potoka a Údolí Kunratického potoka) se zde nachází celá řada objektů občanské vybavenosti. K jejímu rozvoji přispějí také komerční prostory v rámci nového projektu.

„Akvizicí stavebního pozemku v ulici Novodvorská navazujeme na minulé plány revitalizace této oblasti a dále je rozvíjíme. Nový rezidenční projekt s přibližně 250 byty a maximálně 10 podlažími, který se chystáme postavit na místě zdejšího nefunkčního parkovacího domu, bude respektovat územní studii lokality. V areálu uvažujeme o realizaci komerčních prostor pro obchody a služby, které se budou nacházet přímo u výstupu z plánované stanice nové linky metra D, veřejného parkoviště nebo zeleného vnitrobloku. Tím bychom zároveň rádi přispěli ke zpříjemnění života místních obyvatel,“ konstatuje Jan Řežáb, majitel a zakladatel JRD.

JRD letos plánuje nakoupit území o výměře 11,5 ha

Developer v loňském roce zasmluvnil 10 ha pozemků, jejichž součástí je i území o výměře 4,7 ha, kde hodlá vybudovat rezidenční čtvrť s cca 1 300 byty. Letos se chystá nakoupit až 11,5 ha. „Nová akvizice na Libuši zapadá do naší celkové rozvojové strategie: v příštích pěti letech počítáme s nákupy pozemků v celkové hodnotě kolem 5 mld. Kč například v Praze nebo Brně. Intenzivně se zajímáme i o zahraniční trhy (např. Bratislavu) či regiony a nakupujeme parcely vhodné pro výstavbu nerezidenčních projektů. Aktuálně máme v přípravě administrativní budovu Viadukt Anděl, plánujeme projekt retail parku a začínáme se realizovat v oblasti rekreačních nemovitostí. V minulosti jsme koupili hotel v Janově nad Nisou, který jsme nyní poskytli k ubytování ukrajinským uprchlíkům. Do budoucna máme naplánovanou transformaci brownfieldu se zanedbanými, již nevyužívanými objekty na Šumavě, kde budeme stavět horské apartmány. Na ty jsme již vyhlásili architektonickou soutěž s mezinárodním zastoupením,komentuje akviziční plány JRD Development Ladislav Pospíšil, ředitel akvizic JRD, a dodává: Ve spolupráci s naší divizí JRD Land zhodnocujeme pozemky po celé České republice (např. formou změny územního plánu), kde následně připravujeme výstavbu udržitelných developerských projektů.