05. 09. 2022

K hypotéce od Raiffeisenbank možnost volby pohyblivé sazby a nyní navíc odhad nemovitosti zdarma

Všichni zájemci o nový hypoteční úvěr nebo refinancování úvěru u Raiffeisenbank získají v rámci Hypodnů od 5. září do minimálně 28. října ocenění nemovitosti zdarma. Klienti takto uspoří částku v řádu několika tisíc korun. V rámci loňské podzimní kampaně využilo této nabídky téměř 3 000 klientů.

Klient, který si v rámci Hypodnů sjedná u Raiffeisenbank hypoteční úvěr, získá v tomto období odhad nemovitosti zdarma. Akce se vztahuje na všechny hypoteční produkty včetně zaměstnaneckých hypoték, stejně tak na všechny varianty fixací.

„Tradiční podzimní Hypodny se opakovaně těší velkému zájmu klientů. I letos proto nabízíme oblíbený benefit v podobě odhadu nemovitosti zdarma. Ten žadatelům nejen odlehčí v celkových nákladech na úvěr, ale ušetří i čas, protože odhad a navazující procesní administrativu vyřešíme za něj,“ říká Milan Voldřich, ředitel hypotečních úvěrů Raiffeisenbank.

V posledních měsících došlo k opakovanému zvýšení úrokových sazeb ze strany ČNB a v návaznosti na to rostly i úrokové sazby u hypotečních úvěrů. S ohledem na tuto situaci a prognózu poklesu úrokových sazeb ve střednědobém horizontu nabízí banka klientům volbu pohyblivé úrokové sazby.

„Tento typ sazby může být výhodný v okamžiku, kdy se očekává postupné snižování sazeb. Klient tak může s poklesem úroků snížit měsíční splátky,“ doplňuje Milan Voldřich. Podle něj má ale pohyblivá sazba i svá úskalí a je proto potřeba k ní přistupovat individuálně a podle konkrétních podmínek a potřeb klienta. S tím pomohou poradci hypotečních center Raiffeisenbank, kteří zájemcům princip této sazby vysvětlí a pomohou zvolit vhodnou variantu.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu