12. 04. 2022

Kancelářské prostory společnosti Skanska získaly prestižní certifikát WELL Health & Safety za ochranu zdraví i prevenci šíření nákazy covid-19

Jednotka komerčního developmentu společnosti Skanska v České republice, sídlící v kancelářských prostorách Corso Court, se pyšní prestižním certifikátem WELL Health & Safety Rating. To je udělováno stavbám či kancelářským prostorám, které poskytují svým uživatelům bezpečnost v nejvyšším možném měřítku, včetně maximální ochrany proti covid-19 a dalším infekčním onemocněním.

Společnost Skanska získala další certifikát WELL Health & Safety Rating. Její projekt Parkview v Praze získal toto ocenění v roce 2021 jako vůbec první budova v České republice. Účelem certifikace je umožnění bezpečného návratu nájemcům do prostor v post-covidovém prostředí. Šanci na ocenění, které Skanska získala, mají pouze nejinovativnější a nejbezpečnější pracovní prostory.

„Ve všech našich budovách klademe velký důraz na zdraví a well-being uživatelů. Skutečnost, že se naší kanceláři v Corso Court podařilo získat certifikát WELL Health & Safety Rating sedm let po dokončení, svědčí o naší tvrdé práci a progresivním přístupu už z doby dávno před covidem,“ uvádí Eva Nykodymová, EHS and Sustainability Manager ve Skanska.

Kancelář společnosti Skanska poskytuje zdravý pracovní prostor díky sofistikovanému systému ventilace vzduchu, dostatku přirozeného denního světla, sníženému kontaktu osob s povrchy ve společných prostorech a inovativním řešením začleněným do designu. Certifikační proces spočíval v posouzení celé budovy Corso Court, která poskytuje bezpečné a nekuřácké prostředí a které rovněž bylo uděleno hodnocení LEED Platinum, nejvyšší dosažitelné hodnocení v kategorii Core & Shell za nízký dopad na životní prostředí.

Skanska již získala hodnocení WELL Health & Safety Rating pro osm svých komerčních budov ve střední a východní Evropě, včetně Parkview v pražské byznysové oblasti Pankrác, a v současné době si klade za cíl dosáhnout certifikace WELL Health & Safety Rating u všech svých budoucích projektů. V rámci kancelářského konceptu Care For Life si Skanska klade za cíl vytvářet udržitelné budovy s ohledem na zdraví, bezpečnost a pohodu svých nájemců.