Text: Monika Lukešová

24. 01. 2019

Každý rok v Česku zmizí lyže za desítky miliónů korun, upozorňuje Allianz

Pojištění domácnosti kryje majitele nemovitostí nebo podnájemníky nejen před vytopením či požárem. S produktem Allianz DOMOV mohou klienti zůstat v klidu, i pokud nechají svoje lyže a snowboardy před restaurací u sjezdovky na místě k tomu vyhrazeném nebo třeba ve střešním boxu vozidla na parkovišti.

Pojistka od Allianz platí i na předměty, které se nachází mimo domov – například ve stojanu, ve vozidle, v šatně, v hotelovém pokoji nebo na zahradě. Je zapotřebí mít sjednáno pojištění domácnosti Allianz DOMOV a dále patřičné připojištění, které se postará právě o věci odložené na místě k tomu určeném, věci v ubytovacím zařízení nebo v autě.

„Na připojištění produktu Allianz DOMOV se vztahují stejná pojistná nebezpečí, která se sjednala v rámci pojištění domácnosti, tedy například krádež vloupáním či loupežné přepadení. Když klient nechá lyže nebo snowboard ve stojanu před restaurací, který je k tomuto účelu určený, jsou pojištěné stejně, jako předměty, co zůstaly domy,“ vysvětluje metodik Allianz pojišťovny Josef Šrut.

Pojišťovna Allianz uhradí i lyžařské vybavení, jenž klient uzamkl do střešního boxu u auta na parkovišti a někdo jej násilně překonal a ukradl. Zároveň se pojistka vztahuje i na škody způsobené odcizením předmětů, prostou krádeží bez překonání zabezpečení, pokud jsou umístěné na místech k tomu určeném, která ale zabezpečit nelze, jako v případě kabátu na věšáku v restauraci.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek