Text: Jiří Havelka

25. 02. 2016

Subjekty:
EKOSPOL

Lidé stále častěji hledají velké rodinné byty, v nabídkách developerů je jich ale málo

Garsonky a menší byty jsou vhodné hlavně pro jednotlivce, takzvané singles, či bezdětné páry. Pro početnější rodiny s dětmi jsou však vhodnější rozlehlejší byty s více pokoji, které nabízí každému členu rodiny dostatek soukromí. Vhodně zvolené dispoziční řešení bytu umožní zřídit dětem vlastní pokoje, oddělenou klidnou pracovnu ocení i pracující rodiče,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL, která je dlouhodobým lídrem bytové výstavby v České republice.

Zatímco v devadesátých letech minulého století a v navazujícím desetiletí rodiny s dětmi odcházely bydlet za Prahu, v posledních letech se tento trend obrací. „Lidé pracující v Praze si více uvědomují, že jim každodenní dojíždění do zaměstnání z okolních měst a obcí zabírá drahocenný čas, který mohou strávit s rodinou. Proto chtějí zůstat v Praze, která jim kromě kratší dojezdové vzdálenosti nabízí také výrazně lepší zázemí včetně nepřeberného množství kroužků pro děti. Na rozdíl od rodinného domu také odpadá podstatná část starostí s údržbou stavby a okolí,“ zdůrazňuje hlavní výhody rodinných bytů v Praze Korec.

Nutným předpokladem rodinného bytu je vhodná lokalita, která musí nabídnout kompletní občanskou vybavenost včetně různého typu škol či lékařů. Ideální je také blízkost přírody, kterou mohou rodiny využít k výletům či rekreačnímu sportování.

Rozhodující pro všechny zájemce o nový byt je cena, rodiny s dětmi ji přitom řeší ještě více, než jiné kategorie kupujících. „Jen u EKOSPOLU, který na trhu úspěšně působí už 24 let, lze pořídit i velké rodinné byty s nejlepším poměrem ceny a kvality. Například byt 4+kk s rozlohou 115 metrů čtverečních a třiačtyřicetimetrovou terasou v nejprodávanějším projektu loňského roku EKOCITY Hostivař lze pořídit už za 4,75 milionu korun,“ upozorňuje na bezkonkurenční byt Korec.

Aktuálně dlouhodobý developerský lídr EKOSPOL nabízí na tři desítky rodinných bytů s rozlohou přesahující sto metrů čtverečních v několika vyhledávaných pražských lokalitách. Všechny mají vlastní terasy s výjimečným výhledem, které využití bytu ještě zvyšují.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek