25. 01. 2024

Na Šumavě vyrostou nové luxusní apartmány Laka Living. Luxent nyní spustil jejich prodej

Prémiový projekt Laka Living v obci Prášily vyroste v první zóně národního parku Šumava a nabídne 21 exkluzivních horských apartmánů. Svým umístěním, nadstandardním vybavením, prvky udržitelnosti a neotřelým designem uspokojí i tu nejnáročnější klientelu. Hodí se jak pro druhé bydlení, tak jako atraktivní investice do nemovitosti.

Na jaře letošního roku se očekává získání stavebního povolení, poté dojde k demolici stávajících objektů a přípravě staveniště. Samotná výstavba by měla začít v polovině roku, její dokončení se předpokládá v létě roku 2026. Výhradní prodej zajišťuje realitní kancelář Luxent – Exclusive Properties.

Komorní rezidence Laka Living se skládá ze dvou domů, v nichž vznikne celkem 21 luxusních apartmánů o dispozici 1+kk až 3+kk a velikosti od 24,7 m2 do 92,7 m2. K většině z nich náleží terasa či balkon. Samozřejmostí je vlastní parkovací stání s navazující sklepní kójí, v níž je umístěna také elektrická zásuvka pro dobíjení elektrokol. V podzemní garáži bude rovněž stání pro dobíjení elektromobilů s wallboxem a samostatná kolárna/lyžárna. Cena zahrnuje plně vybavenou kuchyňskou linku včetně spotřebičů renomované značky Electrolux a kompletně zařízenou koupelnu s dlažbou a obklady od španělské firmy Pamesa. K vybraným bytům pak ve standardu náleží i krby či finské sauny.

Budoucí rezidenti budou moct dále využívat fitness a wellness s vířivkou a saunou, které se stanou součástí komplexu. O tepelný komfort se postarají tepelná čerpadla vzduchu/voda a podlahové vytápění, jež se dá ovládat i na dálku. K nízké energetické náročnosti přispějí také eurookna s izolačním trojsklem a venkovní elektrické žaluzie.

Autentický horský design v moderním pojetí

Návrh projektu od architektů Barbory a Josefa Černých počítá se zbouráním původních nevhodných staveb, jež sloužily v minulosti např. jako základní škola, pohraniční stráž či turistická ubytovna, a vybudováním nových apartmánových domů ve zcela odlišném designu a v nejvyšším standardu. Architektura plynule naváže na okolí zástavbu a bude plně ctít sousedství národního parku Šumava. Proto bude kladen důraz na využití přírodních materiálů, jakými jsou například dřevo a kámen. Ty se propíšou také do světlých pokojů s výhledy na horskou krajinu. Stěžejním prvkem domů obdélníkového půdorysu se stanou sedlové střechy doplněné pultovými vikýři. Fasáda s bohatým prosklením bude členěna střídáním ploch dřevěného obkladu z modřínových latí, přírodního kamene a světlé omítky. Střešní krytina bude z přírodní břidlice. Nedílnou součástí je také návrh parteru v podobě zpevněných ploch, zeleně a mobiliáře.

Za projektem stojí velmi zkušená místní developerská a stavební společnost Gyoza, která v šumavském regionu realizuje od roku 2015 projekty bytových a polyfunkčních domů. Od roku 2017 je v provozu Rezidence Klostermann a od roku 2020 Rezidence Javor. Obě tyto stavby obdržely v roce 2021 Cenu poroty architektů v soutěži Stavba roku v rámci Plzeňského kraje.

REKLAMA

„Projekt Laka Living je skutečným unikátem, a to především díky lokalitě, kde už není další výstavba možná. To zajistí jak soukromí pro budoucí majitele apartmánů, tak exkluzivitu na trhu. Koupě takové nemovitosti je samozřejmě i velmi atraktivní investicí,“ popisuje realitní makléřka společnosti Luxent – Exclusive Properties Pavla Kalousová a dodává: „Sama jezdím do Prášil již 30 let. Lokalita je mou srdcovou záležitostí. Jsem šťastná, že jsem tento kout Šumavy objevila, a proto mohu z vlastní zkušenosti říci, že okolní nedotčená příroda je opravdu úchvatná a slovy nepopsatelná.“

Oáza zeleně v srdci Šumavy s celoročním vyžitím

Horská obec Prášily se nachází v panenské přírodě národního parku Šumava. Lokalita, která v minulosti proslula sklářskými a papírnickými výrobky, nyní představuje středobod turistiky a neustále se rozvíjí. Přesto si uchovává svůj poklidný ráz.

V okolí nechybí potřebná občanská vybavenost, a to jak obecní úřad, infocentrum, pošta a horská služba, tak samoobsluha, cukrárna a hostinec. Další možnosti skýtají nedaleká větší centra, jako Železná Ruda, Sušice a Klatovy, s příjemnou dojezdovou vzdáleností. Z Prahy cesta autem zabere zhruba 2,5 hodiny.

Projekt Laka Living obklopují hluboké lesy, louky, vodní toky a jezera s bezpočtem zvířat a rostlin, které vybízí k aktivnímu i pasivnímu trávení volného času. Na výlet se dá vydat k Prášilskému jezeru pod horou Poledník s rozhlednou nebo k nejvýše položenému ledovcovému jezeru Laka. Objevovat lze také zdejší zaniklé osady podél přeshraniční Vintířovy stezky. Sportovní vyžití zajišťují nedaleké sjezdovky a běžkařské trati, propracovaná síť cyklostezek nebo volnočasové centrum Offpark. Lyžařská střediska na německé straně jsou pak vzdálená jen zhruba 30 km.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.6 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu