27. 01. 2022

Nabídka nejlepších hypoték hned při výběru nemovitosti. Bezrealitky spouští novou službu pro neklidnou hypoteční dobu

Zajistit si hypotéku je nejsložitější za poslední desetiletí. Situace na trhu se mění s každým týdnem a umět rychle zkombinovat sjednání hypotéky a rezervaci kupované nemovitosti se tak stává nutností. Jednodušší to bude s novinkou v podobě služby Bezrealitky Hypotéka – interaktivní hypoteční kalkulačkou, která okamžitě spočítá, za jakých podmínek získá zájemce úvěr na konkrétní nemovitost v inzerátu a jaká bude předpokládaná výše měsíční splátky. Tato služba je nabízena ve spolupráci s finančně-poradenskou společností Partners. Novinka poslouží všem, kteří se pokouší zajistit hypoteční úvěr ještě před dubnem 2022, kdy vstoupí v platnost nová, přísnější pravidla pro jejich udělování.

Nově Bezrealitky zobrazí v základních přehledech u každého inzerátu orientační výši měsíční splátky hypotečního úvěru při standardizovaných parametrech. Tedy 80 % LTV (zástavní hodnoty nemovitosti) při třicetiletém splácení úvěru a nejlepším úroku, který se aktuálně na trhu nabízí. Díky tomu bude možné zvažované nemovitosti poměřovat výrazně jednodušeji právě podle finanční dostupnosti pro zájemce.

„Situace je teď pro celou řadu domácností opravdu napjatá. Množství nemovitostí, na které kvůli zdražujícím se hypotečním úvěrům dosáhnou, se tenčí s každým týdnem. Chceme jim tedy situaci co nejvíc ulehčit a dát možnost takřka okamžitě zjistit, zda si vybraný dům nebo byt mohou dovolit,“ přibližuje Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky.„Už jen základní přehled hypoteční splátky pomůže s orientací napříč jednotlivými inzeráty. A kdo má zájem o konkrétní nabídku hypoték, ten ji získá do několika minut.“

V detailu inzerátu je totiž možné jednotlivé parametry upravovat v pokročilé hypoteční kalkulačce. A následně si nechat zaslat kompletní nabídku hypotečních produktů od bankovních poskytovatelů, která je v danou situaci pro vybraný typ nemovitosti na trhu. Službu Bezrealitky Hypotéka nabízejí Bezrealitky ve spolupráci s lídrem trhu v oblasti finančního poradenství, českou společností Partners. Právě finanční profesionálové Partners mohou pomoci zájemcům o nemovitost hypoteční úvěr vyřídit a celý obchod dotáhnout do úspěšného konce.

Partners jsou největší finančně poradenskou společností zprostředkovávající hypoteční úvěry v Česku. V roce 2021 jsme zprostředkovali hypotéky v objemu 40 miliard korun, tedy každá desátá hypotéka byla realizována hypotečními profesionály Partners,“ konstatuje Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners a člen představenstva.

REKLAMA

„Společně s Partners přinášíme jednoduchý, ale velice přehledný produkt, který dokáže pár minut od výběru nemovitosti zajistit nejvýhodnější nabídku úvěrů na trhu. To vše s nadstandardním servisem, který je pro Bezrealitky samozřejmostí,“ zmiňuje Meyer. Podle něj jsou Bezrealitky připraveny i na nápor, který přijde v následujících týdnech. Hypotéku si totiž budou snažit tisícovky domácností dojednat ještě před zpřísněním pravidel pro jejich poskytování.

„Kvalita a přívětivost služby, kterou Bezrealitky poskytuje, se protíná s přístupem finančních poradců Partners ke klientům. Jsem tak velmi rád, že tímto společným propojením usnadníme cestu k vlastnímu bydlení ještě širšímu spektru českých domácností,“ doplňuje Jan Brejl. „Těším se i na další rozvoj spolupráce, kdy budeme společně schopni klientům nabídnout unikátní řešení v oblasti finančních produktů spojených s bydlením,“ dodává.

Bezrealitky se chtějí na poli doplňujících finančních produktů dále rozvíjet.
„Z dobře připravených finančních nástrojů se na současném realitním trhu stává velká konkurenční výhoda. Novým standardem je zajištění financování v řádu dnů, aby výhodná nabídka zájemcům neutekla,“ vysvětluje Meyer. „A týká se to například i služeb přímého odkupu nemovitosti, kdy jsme schopni vyplatit majitelům peníze do 72 hodin, aby je mohli použít na financování nového nákupu.“