24. 08. 2022

Nový rezidenční projekt Semerínka nabídne 170 bytů a Prahu jako na dlani

Crestyl dnes představil svůj nový projekt Semerínka umístěný v pražských Radlicích. Budova skládající se ze čtyř různě vysokých bloků citlivě kopírujících terén, ve kterém stojí, nabídne 170 bytů a z horních pater nerušený výhled na Prahu i do okolní zeleně. Ve vnitroblocích pak vyroste komunitní zahrada a zázemí pro rodiny s dětmi. Jedinečná lokalita zaručuje snadnou dostupnost metrem i blízkost přírody. Investice do projektu dosahuje 1,5 miliardy Kč. Přípravné stavební práce by měly začít na přelomu roku a dokončení celého projektu je naplánováno na konec roku 2025.

„Pokračujeme ve strategii posilování našeho rezidenčního portfolia. Nový projekt dobře doplňuje naší současnou vlajkovou loď na opačné straně centra hlavního města, vinohradský Hagibor. Lokalitu Prahy 5 navíc dobře známe a jsme rádi, že zde můžeme představit náš další projekt,“ říká Simon Johnson, ředitel společnosti Crestyl. „Semerínka je unikátní v tom, že spojuje obvykle protikladné benefity – snadnou dostupnost metrem a blízkost centra metropole s nedotčenou přírodou nadosah. A zázemí domu navíc podporuje komunitní život a setkávání,“ doplňuje Johnson.

Semerínka se skládá ze čtyř různě vysokých bloků citlivě kopírujících terén. Díky promyšlené architektuře si tak navzájem nestíní a nejen z horních pater se nabízí nerušený výhled směrem do údolí na panorama starého města, Smíchov a dál přes Vltavu k Podolí a Pankráci nebo přímo do okolní zeleně. Za podobou projektu stojí architektonické studio Davida Chmelaře, venkovní prostory navrhl zahradní architekt Petr Hodonický.

Semerínka nabídne 170 bytů všech velikostí, většinu z nich s lodžiemi nebo předzahrádkami. Jak je u projektů skupiny Crestyl zvykem, byty se vyznačují vysokou kvalitou použitých materiálů a důrazem na funkční design. Myslí se i na zdánlivé detaily a využilo se těch nejmodernějších technologií přesně dle požadavků budoucích obyvatel. Samozřejmostí je dostatek parkovacích míst v podzemních garážích včetně nabíječek pro elektromobily.

Projekt se nachází v pěší vzdálenosti od stanic metra Jinonice i Radlická, odkud to jsou pouhé čtyři minuty na Anděl a dalších pár minut do centra metropole. Železniční legenda Pražský Semmering má zastávku v nedalekých Jinonicích a jezdí až na Hlavní nádraží. Přestože Semerínka leží v sousedství Radlické ulice, je obklopena přírodou a doslova pár minut chůze od jiného světa. Nejbližší okolí nabízí kombinaci luk, stromů a pastvin – nespočet příležitostí, jak zapomenout na ruch velkoměsta. Obyvatelé budou moci zajít k výběhu koní Převalského, na hřeben Dívčích hradů, prozkoumat hradiště Děvín nebo se vydat do přírodní rezervace Prokopské údolí.

REKLAMA

V okolí právě vzniká další moderní zástavba včetně veškeré občanské vybavenosti. V nejbližším okolí Semerínky se nachází plavecký bazén, koupaliště, sportovní hala, fitness i několik tenisových kurtů včetně celoročně kryté haly. A běhání v přírodě nebrání vůbec nic.

Projekt Semerínka vznikl na základech staršího projektu, který developerská a investiční společnost Crestyl koupila na přelomu roku od developera Red Group s již vydaným územním rozhodnutím. Crestyl jej naplno začlenil do svého portfolia s novým názvem, identitou a především Crestyl standardy, které odpovídají dalším aktivitám developera.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.52 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu