07. 04. 2022

Novým CFO developerské skupiny Crestyl se stal Marian Rašík

Developerská a investiční skupina Crestyl jmenovala v polovině března svým novým CFO (Chief Financial Officer) a členem představenstva Mariana Rašíka. Ve své roli bude mít hlavní odpovědnost za plánování, realizaci, řízení a chod všech finančních aktivit celé skupiny Crestyl. Finančním ředitelem Crestylu v České republice zůstává i nadále Jozef Ďurík.

„Jsme opravdu hrdí, že se nám podařilo získat do Crestylu právě Mariana. Má velké zkušenosti s finančním řízením aktivit ve více zemích, umí se na vše odborně podívat jako na celek, bez ohledu na hranice států. Věříme, že nám díky svým schopnostem a znalostem pomůže dále rozvíjet strategické směřování naší skupiny,“ říká Omar Koleilat, generální ředitel skupiny Crestyl. „Navíc jeho znalost polštiny udělá radost našim kolegům v Polsku, kde jsme loni ovládli jednoho z největších rezidenčních developerů. Pomůže nám tak zde dále podpořit naše rozvojové ambice,“ dodává.

Marian Rašík přichází do Crestylu ze společnosti PEGAS NONWOVENS, kde působil dvanáct let jako člen představenstva a Group CFO. Byl součástí týmu, který vybudoval třetího největšího výrobce netkaných textilií s obratem přes 600 milionů USD a výrobními závody v ČR, USA, Egyptě, Číně a JAR. Za tyto úspěchy byl oceněn titulem Finanční ředitel roku 2018. V letech 2007 až 2009 pracoval v poradenské firmě Corpin Partners, lokálním zastoupení Rothschild Investment bank. Předtím byl finančním ředitelem společnosti Vítkovice Strojírenství a.s. a členem představenstva Vítkovice Holding a ještě dříve ředitelem korporátního bankovnictví ve Všeobecné úvěrové bance.

Marian Rašík (51) je absolventem ekonomické fakulty VŠB – TU v Ostravě. Hovoří anglicky, rusky a polsky. Je ženatý, má dceru a syna.  Mezi jeho záliby patří antické dějiny, grilování, dobré víno a zahradničení.