16. 03. 2021

Po loňských tržbách v hodnotě 2,7 miliardy míří i letos developer Horizon k rekordním výsledkům

Developerská skupina Horizon má za sebou rekordní rok, a to i přes nejistotu a ztížené podmínky, které zapříčinila pandemie COVID-19. V roce 2020 se celkové tržby společnosti z prodeje 337 jednotek v pěti různých projektech vyšplhaly až na 2,7 miliardy Kč. Na letošek Horizon plánuje výstavbu zhruba tisícovky jednotek a do prodeje zařadí dalších 550 bytů.

V projektech Zahálka, Modřanka, Čámovka, Kay River Lofts a Velká Brána našlo loni svůj nový domov více než 330 majitelů, kteří potvrzují vysoký zájem o kvalitní a účelné rezidenční stavby. Horizon nyní na rekordní loňský rok plynule navazuje pokračujícími i novými aktivitami. Mezi ně patří zahájení projektu Sluncová, spuštění dalších stavebních fází projektů Zahálka a kolaudace prémiového butikového bydlení Kay River Lofts. Horizon také plánuje akvizice pro výrazné rozšíření svého portfolia.
„V hlavním městě se zájemci o bydlení potýkají s nedostatkem nabídky na trhu rezidenční výstavby. Počet ročně vystavěných bytů neodpovídá vysoké poptávce, se kterou se setkáváme. Těší mě, že naší aktivitou výrazně přispíváme k jejímu uspokojení, a že je o rozmanité portfolio našich projektů takový zájem,“ říká Yishay Furman, generální ředitel skupiny Horizon.
Developerská skupina Horizon v současné době realizuje rezidenční projekty Rezidence Modřanka, Čámovka, Kay River Lofts a Zahálka, v průběhu letošního roku plánuje mít ve výstavbě postupně více než 1 000 bytových jednotek. Mezi dokončené projekty patří Velká Brána, Rezidence Vltava či Na Hrádku. Jakožto exkluzivní člen České rady pro šetrné budovy Horizon dbá na principy stavění ohleduplného k životnímu prostředí. Společnost klade důraz na nízkou energetickou náročnost budov, používané materiály a vytváření komunit v rámci projektů.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek