Text: Jiří Havelka

Subjekty:
CPI Group

Realitní skupina CPI Group expanduje na Západ

CPI Group v uplynulých dvou letech 2010 a 2011 realizovala akvizice v celkové hodnotě dosahující 27 miliard korun, další zhruba 5 miliard investovala do vlastních developerských projektů, vše na území České a Slovenské republiky.

Přestože se nejlépe cítíme na domácím trhu, realitní krize nabídla nové příležitosti investování také v zahraničí. Projekt evropského formátu je pro nás velkou výzvou,“ podotkl generální ředitel CPI Group Zdeněk Havelka.

Apartmány pro evropskou smetánku

Hotelový komplex Palais Maeterlinck ve francouzském letovisku Nice, někdejší domov slavného belgického básníka Maurice Maeterlincka, stojí na útesu mezi Nice a Villfranche s výhledem na Středozemní moře v jedné z nejžádanějších lokalit francouzské Riviéry. CPI Group koupila rezort i se záměrem rekonstrukce, který hodlá realizovat podle původního architektonického návrhu. „Areál zahrnuje 3 hektary pozemků a zhruba 5 000 m2 rezidenční plochy. Rekonstrukcí vzniknou luxusní apartmánové domy určené k následnému prodeji,“ představil záměr Igor Klajmon, ředitel developmentu CPI Group. „Návrh počítá se zatravněnou střešní terasou domů, římskými lázněmi, bazény, lanovkou na soukromou pláž, podzemním parkovištěm a řadou doplňkových služeb. Jde o jedno z nejatraktivnějších míst na Azurovém pobřeží a poptávku evidujeme již dnes,“ potvrdil zájem potenciálních kupců Klajmon.

Celková investice do rekonstrukce rezortu je předběžně odhadována na 18 milionů eur. Stavební práce chce CPI Group zahájit ještě v tomto roce. Dohled nad rekonstrukcí povede ředitel developmentu CPI Group Igor Klajmon.

NAMA (National Asset Management Agency) byla založena v roce 2009 Irskou vládou, aby řešila problémy bankovního sektoru pramenící z nadměrného množství nesplacených úvěrů. Jejím cílem je získat do irského rozpočtu co nejlepší dosažitelný finanční výnos ze spravovaných pohledávek.

Apartmány pro evropskou smetánku

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek