21. 01. 2020

Skanska postaví 160 nových bytů. Koupila pozemek u metra Radlická

Skanska Reality v Praze postaví 160 nových domovů. Nový rezidenční projekt vyroste podél ulice Radlická na pozemcích o celkové výměře přes 14 tisíc m2, které společnost koupila od devíti fyzických osob.  Projekt počítá také s komerčními prostory o celkové rozloze 1500 m2. Pozemek se nachází několik set metrů od pozemku sesterské společnosti Skanska Property, která zde chystá výstavbu administrativní budovy.

Společnost Skanska výstavbou 160 nových bytů na Praze 5 navazuje na předešlé projekty v této oblasti. Kromě chystané kancelářské budovy poblíž stanice metra Radlická postavila i další úspěšné projekty: kancelářské budovy Five a Riverview a rezidenční projekt Botanica v Praze Jinonicích.
„Praha 5 v posledních letech zažívá velký boom. Jako městská část se rozvijí, ožívá a láká nové firmy i lidi hledající bydlení. Z našeho pohledu má lokalita velký potenciál ve smyslu komerčního i rezidenčního developmentu. Díky strategické poloze na metru, blízkosti administrativních budov i současné situaci na trhu s realitami očekáváme, že bude o byty velký zájem,“ řekl Ondřej Beneš, ředitel akvizic Skanska Reality.
Kromě bytových domů plánuje Skanska umístit na pozemky i množství parkových prvků a zeleně.
 „Lidé se dnes při hledání bydlení čím dál tím častěji rozhodují i na základě kritéria o míře udržitelnosti dané budovy a bytu. Skanska se s touto filozofií plně ztotožňuje, a tak i bytové domy na Radlické cílí na získání nejvyšší možné úrovně certifikace BREEAM, která mimo jiné hodnotí úspory energie, hospodaření s vodou nebo kvalitu vnitřního prostředí,“ řekl Petr Michálek, generální ředitel Skanska Reality.
Vůbec první budovou v Česku s certifikací BREEAM na úrovni Excellent byla i díky revolučnímu řešení pro recyklaci tzv. šedé vody budova Botanica, postavena rovněž společností Skanska.
Projekt v Radlické rozšiřuje pozemkové portfolio společnosti Skanska Reality, která již připravuje bytovou výstavbu na rozsáhlých pozemcích na pravém břehu Vltavy, např. v Michli, Modřanech, Vysočanech, Malešicích či Kbelích. Mezi připravované projekty Skanska Reality patří mimo jiné Čtvrť Emila Kolbena 2 (131 nových bytů k nastěhování 2022), Rezidence Čertův vršek (39 nových bytů k nastěhování 2022) nebo Port Karolína 2 (186 nových bytů k nastěhování na jaře 2020) a Port Karolína 3 (131 bytů k nastěhování na jaře 2021).
Skanska Reality v Praze doposud postavila přes 8 tisíc nových domovů, ve kterých žije přibližně 21 tisíc lidí.
Tisková zpráva Skanska Reality