22. 08. 2022

Slovenská developerská společnost Corwin prodala administrativní centrum Blumental českému realitnímu fondu ZFP realitní fond obhospodařovanému společností ZFP Investments

Slovenský developer Corwin a.s. prodal administrativní centrum Blumental, certifikované na úroveň LEED Gold, českému realitnímu fondu ZFP realitní fond, který je obhospodařovaný společností ZFP Investments, investiční společnost, a.s. Jedná se o jednu z největších transakcí kancelářského trhu letošního roku v Bratislavě. Nemovitost o rozloze 21 597 m2 pronajímatelné plochy, která zahrnuje více než 16 000 m2 kancelářských prostor a téměř 3 500 m2 obchodních prostor, je rozložena do dvanácti nadzemních a dvou podzemních podlaží.

Blumental se nachází na hranici bratislavského Starého města a historického předměstí Blumentál, v dosahu několika uzlů veřejné dopravy a s vynikajícím přímým napojením na vnitřní silniční síť města. V kombinaci s certifikací LEED Gold se řadí mezi nejudržitelnější budovy na Slovensku. Komplex je domovem působivé řady nájemců se silným zaměřením na hodnoty ESG, včetně společností Zurich Insurance Company Ltd., JLL, TPA AUDIT, s.r.o. a P3 Logistics.

Společnost Savills poskytovala prodávajícímu služby komerčního poradenství, právní poradenství zajišťovala společnost Dentons a daňové poradenství společnost Flatiron. Pro kupujícího poskytovala transakční poradenství společnost MiddleCap, právní poradenství advokátní kancelář Havel & Partners a daňové a finanční poradenství společnost KPMG; technické poradenství poskytovala společnost Grinity.

Fraser Watson, ředitel investičního poradenství spol. Savills ČR a SR, říká: „Je nám ctí, že si nás náš klient, společnost Corwin, vybral, abychom mu pomohli při prodeji tohoto prvotřídního aktiva. Uzavření této transakce v tomto období tržního cyklu znovu potvrzuje, že klíčová aktiva se silnými všestrannými základy jsou vyhledávaná a obchodovatelná, a my jsme hrdí na to, že jsme se podíleli na tomto úspěšném procesu prodeje. Rádi bychom při této příležitosti ocenili úsilí všech odborníků, kteří se na uskutečnění této transakce podíleli.“

Robert Mitterpach, finanční ředitel společnosti Corwin, uvádí: „Když jsme poprvé přišli na místo, kde měl být Blumental postaven, byl to opuštěný brownfield a černá plocha na mapě Bratislavy. Dnes jej předáváme jako jeden z nejúspěšnějších kancelářských projektů v zemi a tepající srdce okolní čtvrti. Jsem velmi hrdý na to, že mohu představit tento projekt jako náš první prodej, který je předzvěstí k ještě ambicióznějším udržitelným projektům, které nás čekají.“

Peter Lukáč, místopředseda představenstva společnosti ZFP Investments, komentuje: „Jsme rádi, že můžeme pokračovat v rozšiřování našeho portfolia kancelářských budov třídy A. Objekt Blumental splňuje všechny požadavky prémiové nemovitosti a dokonale zapadá do našeho diverzifikovaného portfolia. Budova má výbornou polohu a technologické zázemí na vysoké úrovni, poskytuje příjemné a flexibilní pracovní prostředí, je moderní a zároveň klade důraz na zeleň a veřejný prostor. Věříme, že tato kvalitní budova s vysoce renomovanými nájemci přinese našim klientům prosperující budoucnost.“