10. 06. 2015

SPOLEČNOST CTP PRONAJALA 180,000 M²

Remon Vos, ředitel společnosti, dodává: “Jestliže čistý objem pronájmů v prvním čtvrtletí roku 2015 byl 190.000m2, CTP je nadále na samé špici odvětví. Pokračujeme v rozvoji portfolia v České republice, protože tento trh je silný, stabilní a poskytuje investorům velmi dobrou perspektivu.”

Nejnovější smlouvy, které společnost CTP uzavřela:

• 5,400 m² rozšíření prostor pro Johnson Controls v CTParku Bor, celková pronajímaná plocha činí 20,000 m²

• 6,500 m² rozšíření prostor pro Kompan v CTParku Brno, celková pronajímaná plocha činí 31,100 m2

• REKLAMA

6,700 m² rozšíření prostor pro Henniges v CTParku Hranice, celková pronajímaná plocha činí 29,000 m²

• 8,800 m² pro nového klienta, společnost Blika v CTParku Kadaň

Kompletní seznam nově uzavřených smluv můžete najít v posledním čísle CTPNews, které jsou ke stažení zde.

Společnost JLL, která čtvrtletně vydává statistiky trhu, uvádí, že v prvním čtvrtletí roku 2015 byly uzavřeny nájemní smlouvy na celkem 190.900m2 (očištěno od smluv, kde byly pouze vyjednány nové podmínky), přičemž dvě z pěti nejvýznamnějších transakcí uskutečnila CTP.

REKLAMA

Očekávaný růst HDP mezi 2,5 % a 3,5 % do konce roku 2015 a v roce 2016 měl pozitivní dopad na poptávku po zboží a službách na trzích střední a východní Evropy. V důsledku toho jsou tahouny poptávky po průmyslových prostorech společnosti z oblasti maloobchodu, provozovatelé eshopů a dodavatelé pro automobilový průmysl.

Zvýšená poptávka po komerčních prostorech v regionu střední a východní Evropy přilákala pozornost mezinárodních investorů, přičemž průmyslové nemovitosti vzbuzují největší zájem. Navíc díky rekordně nízkým úrokovým mírám a výhodným podmínkám financování roste nabídka ze strany developerů.

V poslední době se stávají čím dál žádanějšími projekty budované na míru pro konkrétního klienta, mimo jiné i díky tomu, že neobsazenost prostor v regionu se pohybuje kolem 8 % a dále klesá. Z pohledu investora se jako nejlepší lokality jeví Česká republika a Rumunsko, což dokazuje rostoucí poptávka firem podnikajících v odvětví s vysokou přidanou hodnotou a ve výzkumu a vývoji, zejména v České republice.

„Nedávno jsme uzavřeli smlouvy se společnostmi HTC z Tchaj-wanu a Blika z Dánska. Tyto společnosti podnikají ve výrobě a v logistice a velmi dobře si uvědomují výhody, jaké jim nabízí střední Evropa a také spolupráce s developerem, který poskytuje kompletní servis včetně financování a správy a údržby nemovitosti pro nové i stávající klienty,“ dodává Vos.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek