19. 09. 2022

UBM zahajuje prodej bytů z druhé etapy projektu Arcus City

Arcus City poskytuje dostupné a kvalitní bydlení v blízkosti přírody, a přitom na dosah centra města.

(Praha, 19. září 2022) – Společnost UBM Development Czechia spouští prodej druhé etapy rezidenčního projektu Arcus City v městské části Praha-Řeporyje, v rámci které nabízí 63 bytů a několik obchodních jednotek. Výstavba byla zahájena v srpnu 2022 a její dokončení je plánováno na prosinec 2024. Komplex vzniká ve třech etapách, které celkem zahrnují přes 270 bytů, deset rodinných domů a několik obchodních jednotek. Druhá etapa se nachází v samotném srdci Arcus City, ve kterém bude vybudováno náměstí s relaxační zónou a obchody. Prodej zajišťuje realitní kancelář Lexxus Norton.

Nabídka bytového domu se třemi věžemi G, H, I obsahuje byty s dispozicemi 1+kk až 4+kk o velikostech od 38,9 m2 do 101 m2. Každá jednotka má prostorný balkón, terasu nebo předzahrádku. Byty jsou nadstandardně vybaveny velkoplošnými dřevěnými okny a dřevěnými podlahami. Samozřejmostí jsou sklepy a parkovací stání v suterénu budovy. Retailové jednotky jsou vhodné pro malé obchody či služby. UBM při výstavbě dbá rovněž na životní prostředí a bytový dům realizuje s ekologickou certifikací BREEAM. Certifikace obsahuje standard postupů v oblasti navrhování budov s důrazem na trvalou udržitelnost a je praktickým měřítkem k popisu vlivu budovy na životní prostředí a úspory energií.

„Pořízení vlastního bydlení se pro mnoho zájemců stává stále složitější vzhledem k současné situaci spojené s rostoucími úrokovými sazbami hypoték.  Díky spolupráci se společností Hypoasistent máme možnost získat financování pro koupi bytu za výhodnějších podmínek,“ říká Alice Slámová, marketingová a obchodní ředitelka společnosti UBM Development Czechia. „Abychom našim klientům usnadnili důležité životní rozhodnutí, nabízíme při koupi nemovitosti v této etapě možnost využití platebního kalendáře. Zájemce zaplatí 15 % z kupní ceny na začátku, za rok zaplatí 5 % a 80 % uhradí až po dokončení bytu, a to vše bez navýšení kupní ceny,“ dodává Alice Slámová.

Dokončení první etapy Arcus City se 150 byty je plánováno na 2. polovinu roku 2023, té druhé pak na prosinec 2024. Bytové domy třetí etapy postaví UBM Development Czechia částečně v kombinaci dřeva a jiných stavebních materiálů jako moderní dřevostavby z masivních dřevěných panelů. Dřevo jako stavební materiál má řadu výhod. Jde o přírodní materiál z obnovitelného zdroje, při jehož zpracování vzniká minimální uhlíková stopa, výstavba z masivních prefabrikovaných dřevěných panelů zvyšuje přesnost a kvalitu výstavby, zkracuje dobu realizace a snižuje náklady spojené s výstavbou přímo na staveništi.

Novou čtvrť charakterizuje klidná rodinná atmosféra, kterou umocňuje krásná příroda v okolí. Současně disponuje veškerou občanskou vybaveností, v blízkosti se nachází školy, školky, supermarkety, restaurace, pošta a další obchody. V Arcus City vznikne autobusová zastávka spojující rezidenční areál se stanicí metra B – Stodůlky, což obyvatelům zajistí výborné spojení do centra Prahy (cca 20 min). Na příjemné procházky lze vyrazit do nedalekého Prokopského a Dalejského údolí nebo do bioparku Řepora.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.6 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu