07. 02. 2024

UniCredit Bank loni poskytla o 23 % hypotečních úvěrů více. Celkový objem hypoték v portfoliu banky překonal 100 miliard korun

V roce 2023 překročila UniCredit Bank hranici 100 miliard korun v celkovém objemu portfolia hypotečních úvěrů poskytnutých na bydlení fyzickým osobám. Jen za loňský rok narostl počet poskytnutých hypotečních úvěrů o 23 %. Banka klientům přináší konkurenceschopné úrokové sazby a výhodné podmínky pro jejich refixace. Její tržní podíl rostl druhým nerychlejším tempem na českém trhu. V průběhu roku 2024 očekává UniCredit Bank další růst poskytnutých hypoték i pokles sazeb pod úroveň 5 % p.a.

Objem hypoték poskytnutých fyzickým osobám loni UniCredit Bank narostl o 18 %. Naše sazby aktuálně začínají od 5,19 % p.a. pro 2 a 3leté fixace do 80 % LTV a patří na trhu mezi nejvýhodnější. Navíc mladí klienti do věku 36 let mohou dosáhnout na hypoteční úvěr až 90 % LTV za cenu hypotéky s 80 % LTV. Celková sleva pro mladé klienty je 0,5 % p.a.

Našich klientů si vážíme a usilujeme o dlouhodobé partnerství, tudíž nabízíme atraktivní refixace za konkurenční sazby včetně odměny za věrnost snížením sazby o 0,1 % . Také ty pomohly k růstu objemu hypoték UniCredit Bank.

Hypoteční úvěry u UniCredit Bank i celý hypoteční trh loni opět ožily po slabším roce 2022, kdy se naplno projevily zvýšené úrokové sazby v ekonomice. Banka odhaduje, že trend oživení trhu bude pokračovat i letos.

V tuto chvíli lze podle směřování trhu a ekonomického vývoje odhadovat, že kolem poloviny roku by se úrokové sazby mohly dostat pod hranici 5 % p.a., v souladu s podzimní prognózou České národní banky,“ říká Filip Beneš, manažer pro hypoteční úvěry UniCredit Bank. Očekáváme, že se letos hypoteční trh mírně nadechne a banky tak poskytnou na 60 tisíc hypoték. Jejich průměrná výše by se z lednových 2,83 milionu mohla za celý rok vyšplhat na cca 3,15 milionu korun,“ dodává Beneš.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.6 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu