Neděle 15. září. Svátek má Jolana.

Wüstenrot: Půjčka ProBydlení již za 2,89 %

Stavební spořitelna Wüstenrot vylepšuje Půjčku ProBydlení – překlenovací úvěr zajištěný zástavním právem k nemovitosti. Finance na nové bydlení je možné získat s úrokovou sazbou již za 2,89 % ročně. Výhodou je, že splátka zůstává stejná po celou dobu trvání úvěru, a tedy až 22 let. Klienti se tak jednoduše ochrání před dalším růstem úrokových sazeb.

„Od ledna jsme zvýšili slevu u Půjčky ProBydlení zajištěné zástavním právem k nemovitosti z jednoho na dvě procenta, takže sazby začínají již na 2,89 %,“ říká David Krček, produktový manažer finanční skupiny Wüstenrot, a doplňuje: „Celý minulý rok jsme byli svědky zvyšování úrokových sazeb a ani letos nebude situace pravděpodobně jiná. Všem, kteří by se rádi vyhnuli rostoucím splátkám, proto nabízíme naši Půjčku ProBydlení s pevnou výší splátky na celou dobu trvání úvěru, tedy až na 22 let.“

Nižší sazby než u hypoték a bez zbytečných poplatků

Zatímco sazby hypoték se už přehouply přes tři procenta, s Půjčkou ProBydlení si klienti zajistí úrokovou sazbu pod touto hranicí. A to jak ve fází překlenovacího úvěru (od 2,89 % ročně), tak u řádného úvěru ze stavebního spoření (2,99 % ročně).

Zájemci si mohou zvolit splatnost úvěru podle svých představ a možností rodinného rozpočtu v rozmezí od 6 až do 22 let. Po celou tuto dobu mají garanci pevné měsíční splátky. Například u úvěru dva miliony korun na 20 let se měsíční splátka pohybuje pod hranicí 11 500 korun. Velkou výhodou je také absence zbytečných poplatků. Zdarma je uzavření smlouvy o stavebním spoření, stejně jako zpracování a poskytnutí úvěru i vedení úvěrového účtu. Bez poplatku jsou také mimořádné splátky, kdy klient může vložit jednou za 12 měsíců až 25 % z půjčené částky.

Výše úvěru může činit až 80 % zástavní hodnoty nemovitosti (ukazatel LTV). Zaplacené úroky si může klient odečíst od základu daně z příjmu. Navíc může získat státní podporu až 2 000 Kč ročně.

Úroková sazba Doba splatnosti
Půjčka ProBydlení Expres 2,89 % 6 – 10 let
Půjčka ProBydlení  2,89 %* 11 – 22 let

Poznámka: *úroková sazba včetně Slevy Wüstenrot ve výši 0,5 % – tu lze získat, pokud měl klient k 31. 12. 2018 například stavební spoření se zůstatkem ve výši minimálně 20 000 Kč či spořicí účet u Wüstenrotu se zůstatkem alespoň 20 000 Kč.