03. 04. 2017

Subjekty:
UniCredit Bank

Zájem Čechů o hypotéky od začátku roku dál roste. UniCredit snižuje úrokové sazby, začínají od 1,29 % p.a.

UniCredit Bank snižuje sazby u hypotečních úvěrů. Jednoleté fixace nově začínají od 1,29 % p.a., populární pětiletá fixace od 1,69 % p.a. UniCredit Bank reaguje na rostoucí zájem Čechů o financování bydlení. Ten od začátku roku podpořilo i zpřísnění podmínek pro poskytování hypoték, které platí od začátku dubna.

Snížením úrokových sazeb pro hypotéky vychází UniCredit Bank vstříc klientům, kteří chtějí v nejbližších měsících financovat své bydlení a obávají se dopadu regulačních opatření. Od dubna 2017 nemohou banky klientům nabízet hypoteční úvěry přesahující 90 % hodnoty nemovitosti, další omezení se vztahuje i na hypotéky v pásmu 80 – 90 % LTV.

Financování bydlení přesahující 80 procent hodnoty nemovitosti pro klienty výrazně podraží. Češi tak masivně využili možnosti financovat bydlení hypotékou za výhodných podmínek ještě před zavedením nových pravidel. Za leden i únor u nás vzrostl meziročně objem poskytnutých hypoték více jak dvojnásobně. Abychom podpořili zájem klientů o financování i po omezeních, přicházíme se snížením úrokových sazeb u všech fixací, u kratších pak s velmi výrazným,“ říká Dalibor Mička, ředitel pro financování domácností UniCredit Bank.

Například hypotéky s jednoletou fixací do 80 procent hodnoty nemovitosti nově začínají od 1,29 % p. a., pro dvouleté fixace je nová sazba 1,39 % p. a. Pro obě varianty byla dosavadní úroková sazba 2,49 % p. a. Variabilní sazba startuje na 1,45 % p. a.

Díky dlouhodobě výhodným podmínkám hypoték roste také tržní podíl UniCredit Bank v tomto segmentu, letos dosahuje již 10 %. Kromě hypoték nabízí UniCredit Bank svým klientům například také výhodný běžný účet U konto zcela zdarma při aktivním využívání. Stačí i na účet nechat zasílat 12 000 korun, například výplatu. Klienti získají bez poplatku všechny běžné operace zdarma i výběry z bankomatů po celém světě zdarma.

Tabulka: Nové úrokové sazby hypotečních úvěrů UniCredit Bank platné od 1. dubna 2017

Délka fixace

Úroková sazba do 80 % LTV