07. 07. 2021

ZDR Investments kupuje další dvě komerční nemovitosti a posiluje svou pozici na Slovensku

Česká skupina nemovitostních fondů ZDR Investments pokračuje ve své zahraniční expanzi. Dalšími akvizicemi v objemu přes 20 mil. EUR jsou logistický park v Prešově a hypermarket TESCO v Senci.
Nově zakoupený logistický park v Prešově obohatí portfolio nemovitostního fondu pro kvalifikované investory ZDR Investments SICAV a.s. Objekt má celkem 13.340 m2 pronajímatelné plochy. Hlavními nájemci jsou společnosti PPG, vedoucí výrobce nátěrových hmot a potravinářský řetězec TESCO, který na Slovensku patří k nejvýznamnějším obchodním řetězcům v zemi. Tesco přesunulo a rozšířilo své distribuční centrum do Prešova v roce 2015. Z této lokality zásobuje svou obchodní síť ve východní a střední části Slovenska.

V rámci akvizice se ZDR Investments a TESCO STORES SR dohodli na uzavření dlouhodobé nájemní smlouvy, v rámci které společnosti plánují modernizaci chladící technologie distribučního centra a využití moderních technologií šetrných k životnímu prostředí.
Aktuální akvizice hypermarketu TESCO v Senci doplní retail park v Senci. Tento retail park je v majetku skupiny již od prosince 2020. Pronajímatelná plocha hypermarketu TESCO Senec je 4.750 m2 a je situován přímo naproti retail parku o velikosti 3.656 m2. Zakoupený hypermarket doplní portfolio retailového nemovitostního fondu ZDR Investments Public SICAV a.s.
Skupina ZDR Investments vlastní po těchto akvizicích celkem 42 komerčních nemovitostí v hodnotě 240 mil. EUR., z toho 7 nemovitostí na území Slovenska. Podíl slovenských nemovitostí na portfoliu skupiny činí aktuálně 20 %. Skupina ZDR Investments se kromě Slovenska zaměřuje na expanzi do západních zemí a trvale se drží své krizi odolné strategie na regionální retail parky.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek