17. 08. 2022

Zeitgeist Asset Management refinancuje s Českou spořitelnou své tuzemské nemovitosti v celkové hodnotě 220 milionů eur

Společnost Zeitgeist Asset Management získala od České spořitelny úvěr na historicky největší refinancování svého portfolia ve výši 113 mil. eur (tj. 2,7 mld. Kč). Dohromady se týká 23 objektů v celkové hodnotě 220 mil. eur, které se nachází v různých pražských lokalitách. Jde převážně o rezidenční nemovitosti s byty k pronájmu a soukromé kampusy pro ubytování studentů. Nechybí ovšem ani Palác Dunaj na Národní třídě či kancelářská budova Táborská 31 v Praze 4.

„Gratuluji celému týmu k podpisu úvěrové smlouvy a skvělé spolupráci s Českou spořitelnou. Současně také děkuji zástupcům advokátní kanceláře bnt attorneys in CEE za jejich odborné poradenství v průběhu procesu,“ říká Peter Noack, spoluzakladatel a CEO společnosti Zeitgeist Asset Management.

„Smlouva pro nás znamená zajištění stability portfolia na dalších deset let. Díky důvěře České spořitelny můžeme pokračovat ve zvyšování profitability našich nemovitostí a chystat další expanzi. Současnou hodnotu portfolia v České republice plánujeme v následujících třech letech více než zdvojnásobit na téměř 500 milionů eur,“ komentuje Michal Nečas, Managing Director v Zeitgeist Asset Management.

Společnost působí kromě tuzemska ve čtyřech evropských zemích: Polsku, Maďarsku, Německu a Itálii. Zabývá se developerskou činností a správou nemovitostí pro soukromé a institucionální investory, přičemž v současnosti spravuje aktiva v celkové hodnotě 800 mil. eur. Pod vlastní značkou ‚Home by Zeitgeist‘ pronajímá více než 500 bytů v centru Prahy a jeho dceřiná společnost Zeitraum provozuje soukromé kampusy pro studenty a servisované apartmány u Václavského náměstí.

„Posilování dostupnosti bydlení v Česku patří mezi klíčové priority České spořitelny. Jsme proto rádi, že se díky prohloubení naší spolupráce se společností Zeitgeist Asset Management můžeme podílet na rozvoji dlouhodobého nájemního bydlení a studentského bydlení. To dále rozšiřuje kvalitní alternativy k vlastnímu bydlení, a také posiluje flexibilitu na trhu práce,“ zdůraznila Martina Jůzová, manažerka realitních obchodů České spořitelny. Zároveň vyjádřila poděkování advokátní kanceláři Dentons, která Českou spořitelnu při této transakci zastupovala.

„Portfolio naší společnosti je opravdu široké a v souladu se zvolenou strategií pronájmů dosahuje výnosů jak v korunách, tak v eurech. Velmi proto vítáme, že se nám s Českou spořitelnou podařilo dohodnout na možnosti refinancování v eurech. Mohli jsme díky tomu využít nižší úrokovou sazbu a z pohledu aktuální situace na trhu dosáhnout velmi dobrých podmínek,“ uzavírá Emil Schuber, finanční ředitel Zeitgeist Asset Management.