EUR 24.715

USD 22.745

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.9 %

EUR 24.715

USD 22.745

04. 08. 2021

0 komentářů

Air Bank nově nabízí pojištění schopnosti splácet hypotéku. To klientům sníží úrokovou sazbu o 0,15 procentního bodu

 

Sjednáním pojištění schopnosti splácet si budou moci klienti od pátku 6. srpna 2021 zlevnit úrokovou sazbu u nových hypoték vždy o 0,15 procentního bodu. Banka zároveň vzhledem k růstu cen zdrojů od stejného data zvyšuje sazby u hypoték o 0,2 procentního bodu. Klienti tak od 6. srpna 2021 mohou po započtení slevy za pojištění získat u nových hypoték sazbu od 2,34 % ročně. U nově převedených hypoték z jiných bank do Air Bank pak sazba začíná na 2,14 % ročně.

Loading



 


Splácení hypotéky bývá často záležitostí na desítky let, během nichž dochází v životě klienta k různým situacím, které mohou mít vliv na jeho příjmy. Ta rizika, která mohou negativně zasáhnout do rodinného rozpočtu, dokáže pokrýt pojištění, které nově při sjednání hypotéky nabízíme. Klienty zároveň chceme k zodpovědnosti motivovat. Když si spolu s novou hypotékou sjednají i pojištění, snížíme jim úrokovou sazbu o 0,15 procentního bodu,“ říká Radek Perman, vedoucí oddělení Hypoteční služby Air Bank. 
Pojištění schopnosti hypotéku splácet, které Air Bank připravila společně s BNP Paribas Cardif Pojišťovnou, zahrnuje šest různých rizik, a ochrání tak naprostou většinu klientů. Pojištění pokryje v neomezené výši splátky klientů v případě jejich pracovní neschopnosti, ztráty zaměstnání, hospitalizace kvůli úrazu nebo při nemoci a ošetřování člena rodiny. Balíček rizik doplňuje invalidita druhého a třetího stupně a také úmrtí, kdy pojišťovna doplatí až 30 milionů korun z nesplacené části hypotéky.
Ušetřit peníze při splácení hypotéky mohou klienti Air Bank také díky službě Chytrá rezerva. Do ní mohou vkládat peníze, které mají navíc, a snížit si tak jistinu, ze které se vypočítávají úroky. Vložené peníze si mohou v případě potřeby vzít zase zpět. Pro klienty, kteří budou od 6. srpna 2021 procházet žádostí o hypotéku, bude mít využívání Chytré rezervy vliv na výši úrokové sazby. Pokud klient do Chytré rezervy vloží peníze, zvýší se mu úroková míra o 0,2 procentního bodu. Zároveň se mu ale o vloženou částku sníží zůstatek jistiny pro výpočet úroku. Pokud všechny peníze z rezervy vybere, úroková sazba se zase automaticky sníží. Air Bank prostřednictvím webové kalkulačky klientovi jednoduše ukáže, jestli se využívání Chytré rezervy vyplatí, anebo ne.
Sjednání a čerpání hypotéky, stejně jako změna výše splátek, mimořádné splátky nebo předčasné splacení hypotéky zůstávají v Air Bank nadále zdarma. Úroková sazba platná od 6. srpna 2021 pro nové hypotéky začíná na 2,49 % ročně, u převedených hypoték na 2,29 % ročně. Klienti si tyto sazby – ať už využívají Chytrou rezervu, či nikoliv – mohou sjednáním pojištění schopnosti hypotéku splácet zlevnit ještě o 0,15 procentního bodu.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.52 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%

5.52%
Historie vývoje

 

 


Související články

Proč jsou územní plány klíčem k definování stavebních pozemků pro účely DPH?

Nejvyšší správní soud (NSS) České republiky nedávno řešil otázku, zda nezastavěný pozemek zahrnutý v územním plánu jako zastavitelný podléhá dani z přidané hodnoty (DPH). Toto rozhodnutí představuje zásadní precedens pro všechny, kteří se podílejí na obchodování s pozemky, ať už jako prodávající, kupující, nebo daňový poradci.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

17. 05. 2024

Objem poskytnutých hypoték se v dubnu meziročně zdvojnásobil, trh ožívá

Z meziročního pohledu byl objem poskytnutých hypoték v dubnu vyšší o více než 100 %, zatímco v březnu činil meziroční růst 45 %. Celkem banky a stavební spořitelny poskytly v dubnu letošního roku hypoteční úvěry bezmála za 22 mld. Kč. Meziměsíčně tak jejich objem oproti březnu vzrostl o 20 %. Průměrná velikost hypotéky se zvýšila na 3,6 mil. Kč […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

16. 05. 2024

Změna trendu potvrzena, ceny starších domů už rostou

Ceny starších domů pokračují v mírném růstu. Trend, který naznačovaly již zprávy z loňského roku, potvrdila i čísla za první letošní kvartál. Zatímco v meziročním pohledu ještě 6 z 8 zkoumaných měst zaznamenalo mírný cenový pokles, v kvartální pohledu již naopak převládal cenový růst, a to od jednoho procenta v Ostravě až do pět procent v Brně. Vyplývá z analýzy společnosti FérMakléři.cz.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

15. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *