04. 08. 2021

Air Bank nově nabízí pojištění schopnosti splácet hypotéku. To klientům sníží úrokovou sazbu o 0,15 procentního bodu

Sjednáním pojištění schopnosti splácet si budou moci klienti od pátku 6. srpna 2021 zlevnit úrokovou sazbu u nových hypoték vždy o 0,15 procentního bodu. Banka zároveň vzhledem k růstu cen zdrojů od stejného data zvyšuje sazby u hypoték o 0,2 procentního bodu. Klienti tak od 6. srpna 2021 mohou po započtení slevy za pojištění získat u nových hypoték sazbu od 2,34 % ročně. U nově převedených hypoték z jiných bank do Air Bank pak sazba začíná na 2,14 % ročně.

Splácení hypotéky bývá často záležitostí na desítky let, během nichž dochází v životě klienta k různým situacím, které mohou mít vliv na jeho příjmy. Ta rizika, která mohou negativně zasáhnout do rodinného rozpočtu, dokáže pokrýt pojištění, které nově při sjednání hypotéky nabízíme. Klienty zároveň chceme k zodpovědnosti motivovat. Když si spolu s novou hypotékou sjednají i pojištění, snížíme jim úrokovou sazbu o 0,15 procentního bodu,“ říká Radek Perman, vedoucí oddělení Hypoteční služby Air Bank.
Pojištění schopnosti hypotéku splácet, které Air Bank připravila společně s BNP Paribas Cardif Pojišťovnou, zahrnuje šest různých rizik, a ochrání tak naprostou většinu klientů. Pojištění pokryje v neomezené výši splátky klientů v případě jejich pracovní neschopnosti, ztráty zaměstnání, hospitalizace kvůli úrazu nebo při nemoci a ošetřování člena rodiny. Balíček rizik doplňuje invalidita druhého a třetího stupně a také úmrtí, kdy pojišťovna doplatí až 30 milionů korun z nesplacené části hypotéky.
Ušetřit peníze při splácení hypotéky mohou klienti Air Bank také díky službě Chytrá rezerva. Do ní mohou vkládat peníze, které mají navíc, a snížit si tak jistinu, ze které se vypočítávají úroky. Vložené peníze si mohou v případě potřeby vzít zase zpět. Pro klienty, kteří budou od 6. srpna 2021 procházet žádostí o hypotéku, bude mít využívání Chytré rezervy vliv na výši úrokové sazby. Pokud klient do Chytré rezervy vloží peníze, zvýší se mu úroková míra o 0,2 procentního bodu. Zároveň se mu ale o vloženou částku sníží zůstatek jistiny pro výpočet úroku. Pokud všechny peníze z rezervy vybere, úroková sazba se zase automaticky sníží. Air Bank prostřednictvím webové kalkulačky klientovi jednoduše ukáže, jestli se využívání Chytré rezervy vyplatí, anebo ne.
Sjednání a čerpání hypotéky, stejně jako změna výše splátek, mimořádné splátky nebo předčasné splacení hypotéky zůstávají v Air Bank nadále zdarma. Úroková sazba platná od 6. srpna 2021 pro nové hypotéky začíná na 2,49 % ročně, u převedených hypoték na 2,29 % ročně. Klienti si tyto sazby – ať už využívají Chytrou rezervu, či nikoliv – mohou sjednáním pojištění schopnosti hypotéku splácet zlevnit ještě o 0,15 procentního bodu.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek