EUR 25.145

USD 23.453

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.145

USD 23.453

02. 02. 2022

0 komentářů

V AFI EUROPE: TŘI PROJEKTY NÁJEMNÍHO BYDLENÍ NABÍDNOU BEZMÁLA 900 JEDNOTEK K PRONÁJMU

 

Developerská společnost AFI Europe bilancuje výsledky za loňský rok, v kterém se plně věnovala realizaci své nové firemní strategie zaměřené výlučně na nájemní bydlení: V současnosti v Praze staví již čtyři budovy ve třech rezidenčních projektech.

Loading



 

Nejdále v přípravách se nachází AFIHOME Třebešín (dříve Tulipa Třebešín), který jako první dosáhl hrubé stavby. Dům, který nabídne celkem 61 bytových jednotek, by měl být dokončen už v tomto roce. Dalším projektem je multifunkční areál AFIHOME Karlín s dohromady 170 byty, které doplní obchody a služby. Ten dosáhl glajchy na přelomu letošního roku. Další dva apartmánové domy souběžně rostou v nové multifunkční čtvrti AFI City. První z nich má již kompletní hrubou stavbu, u druhé z budov byla stavba zahájena v listopadu loňského roku. Kromě nájemního bydlení AFI Europe také zkolaudovala a z 80 % vyprodala luxusní vilové domy Tulipa Třebešín, v nichž také vytvořila vzorový byt pod vedením designérky Magdaleny Hopkins. Společnost byla aktivní i v oblasti komerčních nemovitostí a rozšířila své kancelářské portfolio o Avenir Business Park v Praze 5 – Nových Butovicích. Ten společnost koupila za 66,5 milionu eur a je nyní téměř kompletně obsazen.

„Po zahájení výstavby našeho tuzemského vlajkového projektu pro nájemní bydlení AFIHOME Karlín pro nás bude rok 2022 druhým milníkem a jistým způsobem skutečným začátkem v realizaci naší nové strategie. Letos je totiž očekávaná kolaudace hned tří nájemních projektů AFIHOME  – Karlín v Praze 8, Třebešín v Praze 3, v kterém plánujeme otevřít i vzorový byt, a Kolbenova v Praze 9, kde bude dokončena první ze dvou budov. Domy tak brzy poté ožijí s příchodem nových rezidentů a my se budeme starat o jejich spokojenost a celkovou správu prostor,“komentuje Doron Klein, ředitel společnosti AFI Europe pro Českou republiku. 

Společnost AFI Europe se také v uplynulém roce zasadila o ochranu zdraví svých nájemců v reakci na pandemii koronaviru. Ve svých administrativních centrech Classic 7 Business Park, AFI Karlín, AFI Vokovice a AFI City 1 nainstalovala systém společnosti Global Plasma Solutions, jejíž patentovaná technologie fungující na bázi bipolární plazmové ionizace účinně likviduje bakterie a viry ve vnitřních prostorách budov včetně výtahů. U SARS-COV-2 testy prokázaly dokonce 99,8% účinnost. Tento systém si získal pozitivní reference i v zahraničí, kde ho využívá např. Bílý dům – sídlo amerických prezidentů ve Washingtonu, Harvardská univerzita anebo společnost Google.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *