EUR 25.090

USD 23.448

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.090

USD 23.448

15. 06. 2022

0 komentářů

24. ročník soutěže „Best of Realty – nejlepší z realit“ se otevírá pro přihlášky projektů

 

Do svého již 24. ročníku vstoupila soutěž „Best of Realty – Nejlepší z realit“, která každoročně oceňuje projekty, jež reprezentují úspěchy a schopnosti architektů, stavitelů, projektantů, developerů a v neposlední řadě i realitních agentů při jejich prodeji či pronájmu. O nominaci na ceněné tituly se mohou až do 2. září 2022, kdy proběhne uzávěrka přihlášek, ucházet tuzemské stavby dokončené a zkolaudované po 1. lednu 2021. Vyhlášení výsledků a předání cen nejlepším projektům proběhne na slavnostním galavečeru 15. listopadu 2022, jehož dějištěm je už tradičně pražské Forum Karlín.

Loading



 

Soutěž, patřící k nejprestižnějším ve svém oboru, se po celou dobu své existence koná pod odbornou záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), sdružující významné osobnosti české developerské scény a souvisejících oborů. Vyhlašovatelem a organizátorem soutěže je společnost BEST OF REALTY, s.r.o., která při její přípravě a realizaci úzce spolupracuje nejen s profesními sdruženími, ale i zástupci developerských společností a realitními agenty, architekty, bankami, agenturami pro výzkum trhu a dalšími relevantními subjekty českého realitního a developerského trhu.

O cenách udělovaných v základních kategoriích Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Obchodní centra, Hotely Průmyslové a skladové areály pro rok 2022 rozhoduje devítičlenná odborná porota, v jejímž čele stojí Tomáš Drtina, viceprezident správní rady ARTN. Odborná jury v rámci každého ročníku uděluje i jednu Zvláštní cenu poroty. Speciální ocenění Award for Excellence každoročně vyhlašuje a na galavečeru předává i garant soutěže, Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí.

Dalšími cenami udělovanými v rámci soutěže Best of Realty – Nejlepší z realit jsou Environmentálně šetrný projekt (ten ze všech nominovaných projektů vybírá Česká rada pro šetrné budovy jako garant kategorie) a Síň slávy (ocenění pro významnou osobnost, zanechávající výraznou stopu na tuzemském realitním trhu). V neposlední řadě mohou dát hlas nejlepšímu realitnímu projektu bez výběru kategorií i laici, hlasující na webu soutěže www.bestofrealty.cz a prostřednictvím webů mediálních partnerů. Vítěz tohoto hlasování si z galavečera odnáší Cenu čtenářů.

Uchazeči o titul „Best of Realty – Nejlepší z realit 2022“ v příslušné kategorii musí organizátorovi soutěže nejpozději 2. září 2022 odeslat elektronickou přihlášku – vyplněný nominační formulář (https://www.bestofrealty.cz/prihlaska/) spolu s kvalitními fotografiemi exteriéru a interiéru projektu. Přihlášky i fotografie lze elektronicky zasílat již nyní.

REKLAMA

Aby mohl být projekt do soutěže přihlášen, je třeba, aby splňoval několik základních podmínek: musí být na území České republiky dokončen (a zkolaudován) po 1. lednu předcházejícího roku, v případě 24. ročníku se tedy jedná o 1. leden 2021, a do soutěže o titul ve své kategorii nebyl nominován v předchozím ročníku. Do klání lze však přihlašovat jeho další etapy dokončené v daném období, zejména pak takové, které přinášejí nový rozměr či funkci lokalitě, v níž rostou. V době uzávěrky přihlášek může být projekt v procesu kolaudace. Vždy se musí jednat o projekt z minimálně 50 procent určený pro trh, tedy projekt určený k prodeji či pronájmu.

Rozhodujícími kritérii při posuzování kvality přihlášených projektů jsou výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace, šetrnost vůči životnímu prostředí a samozřejmě i úspěšnost na trhu nemovitostí. Ocenění se tak může dočkat jen projekt, který oproti ostatním přináší výraznou přidanou hodnotu. S pravidly soutěže i jejími uplynulými ročníky se zájemci o nominaci mohou seznámit na webové stránce soutěže www.bestofrealty.cz.

Při příležitosti vyhlášení výsledků soutěže pořadatel každoročně vydává přehlednou ročenku. Ta vždy představuje nominované a vítězné projekty v jednotlivých kategoriích i vítěze z předchozích let. Vloni se o ceny ucházelo téměř 50 projektů. Mezi oceněnými byly projekty napříč celou Českou republikou: kromě pražských byly oceněny i projekty v Plzni, Chrášťanech, Mělníku, Českém Krumlově, Strážném, Jihlavě, Prostějově, Olomouci, Brně i na Pustevnách.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *