EUR 25.025

USD 23.283

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.025

USD 23.283

21. 03. 2023

0 komentářů

První etapa rekreačního projektu Aldrov Apartments & Resort dokončena, běží výstavba a prodej druhé

 

Developerská společnost Crescon úspěšně završila první etapu luxusního projektu Aldrov Apartments & Resort se 64 apartmány. Ty si postupně přebírají noví majitelé. Do konce letošního roku pak plánuje dokončit i část druhé fáze se 75 jednotkami, z nichž 90 % je již prodáno. Investiční apetit tak dle developera v tuzemsku nepolevuje a horské apartmány v atraktivních lokalitách stále patří k žádaným a výhodným způsobům, jak uložit volné finanční prostředky. V komplexu v krkonošských Vítkovicích, jenž by měl být celý hotový v zimní sezóně 2023/24, vznikne dohromady 139 apartmánů o dispozicích od 1+kk do 5+kk. Chybět nebudou hotelové služby a mnoho společných prostor, jako je např. saunový svět, konferenční sály, masážní salón či restaurace, která je již otevřena. 

Loading



 

První etapa projektu Aldrov Apartments & Resort, jež se skládá ze 64 apartmánů ve třech domech, je hotová a až na posledních pár jednotek vyprodaná. Práce aktuálně pokračují na společenské budově A1 s pekárnou, vinným barem, bazénem, wellness a konferenčními místnostmi, která je součástí první fáze výstavby. Společnost Crescon plánuje její plný provoz spustit během letošního léta, ale řada služeb jak pro majitele a hosty apartmánů, tak pro širokou veřejnost už byla otevřena. Jednou z nich je restaurace Aldrovka s kapacitou 60 míst, jejíž dřevěný moderní interiér respektuje horskou atmosféru Krkonoš a kde jsou pokrmy připravovány zejména ze surovin od místních dodavatelů. V rámci hlavní hotelové budovy developer zprovoznil rovněž recepci, půjčovnu sportovního vybavení, vyhřívaný bazén a vířivku. V dalších prostorách – v patře s wellness zónou, v podkrovní konferenční místnosti a v samostatné budově s krkonošskou hospůdkou – práce finišují. „Do infrastruktury a služeb jsme investovali přes 250 mil. korun, protože jsme chtěli nejen zajistit perfektní hotelový servis pro naše klienty, ale také rozšířit vybavenost pro místní obyvatele i další návštěvníky tohoto oblíbeného krkonošského horského střediska,“ říká Jan Jerie, ředitel společnosti Crescon.

Ve výstavbě je rovněž druhá etapa projektu, jež se bude skládat z celkem pěti menších budov, ve kterých vyroste 75 apartmánů. Rezidenční areál celkem zahrne 12 budov a 139 moderních apartmánů o dispozicích 1+kk až 5+kk o velikosti od 37 do 149 m², některé z nich budou přizpůsobené pro potřeby osob se sníženou pohyblivostí. Všechny budou plně vybavené, a to vč. kuchyně, nábytku a veškerého vnitřního zařízení. Součástí je také terasa nebo balkón. Samozřejmostí jsou parkovací stání v podzemní garáži, lyžárna a sklepní kóje pro uložení sezónního vybavení.

Cenná nemovitost s jistým výnosem

Rekreační nemovitosti na horách patří v ČR dlouhodobě k oblíbeným investičním příležitostem. „Přestože po obrovské poptávce po rekreačních objektech v době koronaviru se nyní tyto nemovitosti propadají, pro nové luxusní apartmány v atraktivních lokalitách to neplatí. Zájem o druhé bydlení na horách i v důsledku enormní inflace roste. Aktuálně tak po apartmánech v projektu Aldrov panuje poptávka především mezi bonitními klienty s naspořenými penězi, kteří se je touto investicí snaží ochránit před znehodnocením. Financování hypotékou se využívá minimálně,“ vysvětluje Jan Jerie a dodává: „Apartmány jsou díky své poloze v Krkonošském národním parku vhodné pro pronájem v průběhu celého roku. Když budou chtít noví majitelé používat nemovitost pro vlastní potřebu, mohou se stejně jako jejich hosté v době pronájmu těšit na prvotřídní hotelové služby po vzoru alpských středisek. Projekt Aldrov je navržen tak, aby poskytoval svým obyvatelům pohodlí a luxusní styl života či rekreace. Jedinečným umístěním v krásné přírodě a vynikajícím zázemím nabízí tento resort ideální místo pro ty, kteří hledají klid a pohodu na horách bez zbytečných starostí navíc.“

REKLAMA

Pasivní i aktivní odpočinek v srdci Krkonoš

Aldrov Apartments & Resort nabízí široké sportovní vyžití jak v létě, tak v zimě. Nachází se pár metrů od lyžařského areálu Aldrov ve Vítkovicích. Deset minut autem nebo skibusem je pak vzdálen oblíbený Špindlerův Mlýn, který propojením s Hromovkou a Svatým Petrem vytvořil největší lyžařské středisko na českých horách s celkem 40 km sjezdovek. V okolí je dále pestrá nabídka turistických tras i cyklotras všech obtížností. V Krkonoších se nacházejí rovněž tři golfová hřiště či lanové centrum včetně jedné z nejvyšších houpaček v Evropě. Přímo v resortu vyroste umělá lezecká stěna, yoga shala nebo dětské hřiště.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *