EUR 25.090

USD 23.448

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.090

USD 23.448

21. 03. 2023

0 komentářů

Knight Frank rozšiřuje své pole působnosti a nově cílí i na rezidenční nemovitosti

 

Česká pobočka realitně poradenské společnosti Knight Frank rozšiřuje portfolio poskytovaných služeb. Doposud se společnost orientovala na segment komerčních realit, novinkou jsou služby v oblasti rezidenčních nemovitostí. Nově založené oddělení vede Kateřina Poláková, která má s řízením prodeje a marketingu v rezidenčním segmentu bohaté zkušenosti.

Loading



 

Knight Frank se řadí mezi pět nejvýznamnějších realitně poradenských společností v ČR. Během uplynulých třiceti let poskytoval plný servis v segmentu komerčních nemovitostí. Disponuje také rozsáhlými zkušenostmi s prodejem trofejních a prémiových nemovitostí a se zastupováním zájmů klientů. Své služby v oblasti investic, oceňování i správy budov poskytuje také developerům rezidenčního charakteru, kterým pomáhá s počátečním vyhledáváním a realizací akvizičních příležitostí. Doplnit je o další spektrum navazujících odborných služeb proto bylo logickým krokem v úspěšném rozvoji české pobočky, která v současné době čítá přes 70 zaměstnanců.

„Založení rezidenčního oddělení Knight Frank je podle mého názoru logickým krokem k dosažení komplexního portfolia našich služeb. Knight Frank je celosvětově přední realitní agenturou pro prémiové rezidenční nemovitosti. Pod vedením Kateřiny Polákové, která je zkušenou odbornicí na prodej a marketing rezidenčních projektů, bude nově založené oddělení poskytovat klientům poradenství a na míru šitý servis v oblasti špičkových rezidenčních nemovitostí i v České republice,“uvádí Richard Curran, ředitel společnosti Knight Frank.

Kateřina Poláková získala zkušenosti v oblasti real estate ve společnostech UBM Development Czechia nebo Arendon. Nově vzniklé oddělení pod jejím vedením poskytuje klientům komplexní služby v rámci koupě, prodeje a pronájmu rezidenčních nemovitostí. Developerům nabízí kromě služeb jako jsou akvizice a oceňování také tvorbu analýz prodejních cen, jejich vývoje, konkurence i dosažitelného nájemného v dané lokalitě. V oblasti prodeje a marketingu zase přípravu či posouzení definice produktu a navazující prodejní a marketingové strategie.

„Otevření samostatného rezidenčního oddělení v České republice je pro mě velkou ctí. Navazuji a uzavírám kruh všech profesionálních služeb, kterými je Knight Frank v segmentu realit celosvětově proslulý. Ze svého působení v mezinárodních developerských společnostech přináším pohled z druhé strany, kde nové nemovitosti vznikají. Příprava rezidenčního projektu je obtížná disciplína zohledňující mnoho faktorů, navíc v souvislosti s aktuální situací na trhu a také kvůli rychlému vývoji trendů a potřeb klientů roste tlak na optimalizaci připravovaných produktů. Úspěšný výsledek pro investora i samotné kupující je podmíněn precizností v jednotlivých krocích, proto také nabízíme nejen služby spojené se zajištěním finálních transakcí, tedy pronájmů či prodejů, ale také expertní poradenství v oblastech definice produktu včetně prodejních a marketingových strategií. Pomyslnou třešničkou na dortu je naše široká nabídka nových rezidencí v nejlukrativnějších městských či prázdninových lokalitách ve světě,“ říká vedoucí oddělení Residential Kateřina Poláková.

Od začátku letošního roku lze sledovat náznaky oživení trhu, a to nejen v nově zveřejňovaných projektech, ale i v pobídkách hypotečního financování pro klienty. Zájemci o městské bydlení ve vyšším standardu, vybavené odpovídajícími technologiemi a poskytující možnost parkování, realizují odloženou poptávku z loňského roku. Nákup nemovitosti tak zůstává i nadále vnímán jako konzervativní forma investice, ale se stabilním výsledkem.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *