EUR 25.090

USD 23.448

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.090

USD 23.448

22. 03. 2023

0 komentářů

Koncept plně vybavených jednotek je budoucností nájemního bydlení

 

Home Portal, který po celé ČR poskytuje služby zejména zájemcům o novostavby, sleduje zvýšený zájem o koncept plně vybavených jednotek nájemního bydlení. Vinou vysokých hypotečních sazeb se začíná na trhu objevovat stále více novostaveb, které developeři dávají celkově k nájmu. Kupříkladu MINT rezidenční fond, který nově dává své nájemní byty do nabídky společnosti Home Portal, nyní začal nabízet přes sto bytů v Plzni. V druhé polovině roku chystá přes 200 bytů v Praze.

Loading



 

„Počty bytů v novostavbách, které jdou rovnou do nájmu, a nikoliv do prodeje, rostou každým rokem dvouciferným tempem. Velkým trendem pak je pronajímat plně vybavené byty. Zájemce musí počítat s nominálně vyšším nájemným, ale díky tomu ušetří nemalé finanční prostředky za vybavení bytu. Přestěhovat se tak s trochou nadsázky může pouze s kartáčkem na zuby,“ říká Jan Vitvera, obchodní ředitel společnosti Home Portal.

Zatímco mezi nejznámější projekty loňského roku patří zejména Fragment od Trigemy a Loox Prosek od V Investu, letos se na trh dostává bezmála 800 nových bytů v nájemních projektech od pěti developerů. Výjimečnou pozici pak zastává elegantní nájemní bydlení v Plzni od MINT rezidenčního fondu. To na skvělé adrese v městské části Skvrňany nabídne přes 100 plně vybavených bytů.

 „Ke každému projektu přistupujeme s velkou odpovědností a důrazem na kvalitu, design a trvanlivost. Velkým benefitem našeho nájemního bydlení je, že zájemce nemusí nic zařizovat.  Naše byty jsou plně vybavené na míru, recepce a ostraha funguje 24 hodin denně a nájemníci navíc mají možnost dodatečných služeb na požádání. Opravdu stačí jen přijít a bydlet,“ říká Erik Janovský, investiční manažer MINT rezidenčního fondu.

Veškeré projekty MINT rezidenčního fondu budou sdruženy na webové platformě www.mintliving.cz.

V novém bytovém areálu ve Skvrňanech naleznou zájemci vše potřebné k pohodlnému životu. V přívětivé lokalitě mladé čtvrti ocení jak dostupnost do centra, tak blízkost přírody. Přímo v areálu se nachází menší park, v docházkové vzdálenosti jsou obchody, restaurace, školy či školky. Místní poliklinika s lékárnou je pouhou čtvrthodinu chůze od domu, stejně vzdálená je i pošta s knihovnou či jízda tramvají do centra.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *