EUR 25.265

USD 23.707

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.265

USD 23.707

Text: Jan Lukeš

19. 12. 2014

0 komentářů

Dárky na poslední chvíli? Knihou rozhodně nic nezkazíte

 


 

Nový občanský zákoník

Jistě nikomu z nás neunikla změna občanského zákoníku. Neunikla ani vydavatelům knih. Od začátku roku se předhánějí, kdo z nich vydá lepší knihu. Pokud dnes přijdeme do knihkupectví, uvidíme v regálu několik typů jednoho a toho samého zákoníku. Jak si ale vybrat ten který potřebuji? Ucelený Nový občanský zákoník bez přidaných komentářů je ÚZ900 od Sagitu. Zde naleznete čisté znění zákona. Další vydavatelé pak přidávají k jednotlivým kapitolám komentáře a výklady, aby i čtenář, ne v právu příliš orientovaný, dokázal najít a pochopit příslušný odstavec.

Pro potřeby prodeje či koupi bytu je vhodný Nový občanský zákoník s podtitulem Vlastnictví a věcná práva od Grady. Kniha neslouží jen pro obchodování s nemovitostmi, ale i šikovně poradí v oblasti sousedských práv, stavby nové budovy, anebo užívání pozemku včetně správy přístupových cest.Co je v domě, není pro mě! aneb Jak investovat do nemovitostí bez rizika a bez starostí

Rádce nájemníka bytu

Kniha je praktickou příručkou a nabízí komplexní přehled aktuální právní úpravy v oblasti nájemního bydlení. Jako jediná na trhu obsahuje komplexní a ucelený přehled informací pro nájemce, pronajímatele, vlastníky nemovitostí, obce, bytová družstva a jejich členy a další se zájmem o bytovou problematiku. Obsahuje nečastěji pokládané dotazy nájemců a vlastníků nemovitostí s vypracovanými odpověďmi, plná znění či vybraná ustanovení platných právních předpisů s komentářem, významná rozhodnutí soudů v dané oblasti s jejich právními důsledky, vzory smluv a podání. Přehledně vysvětluje roli státu v nájemních vztazích, zejména příspěvek na bydlení a doplatek na bydlení a možnosti a způsoby jeho čerpání.

REKLAMA

Nájemní a družstevní bydlení podle nového občanského zákoníku

Nový občanský zákoník s sebou přinesl zásadní změny v oblasti bytového práva. Tyto změny však nepřešly do většího povědomí, a to jednak proto, že neměly pro praxi zásadnější význam, neboť nebyly provázány s jinými ustanoveními zákona nebo proto, že se s nimi veřejnost dosud dostatečně neseznámila. Publikace veškeré zmíněné změny šikovně a přehledně zapracovává a na ty nejdůležitější důrazně upozorňuje.  V první své části se věnuje nájmu obecně. Druhá část je věnována bydlení manželů – a to nejen po dobu trvání manželství, ale důkladně popisuje nájemní vztahy po zániku manželství. Poslední část autoři zasvětili družstevnímu bydlení, které je nově a komplexně upraveno v zákoně č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech.

Koupě bytu pod lupou

Kniha je souborem velmi užitečných rad a praktických zkušeností, které ocení všichni, kdo zvažují koupi bytu nebo domu. Prostřednictvím rozhovoru s Evženem Korcem, generálním ředitelem společnosti EKOSPOL, která je lídrem českého developerského trhu, pronikne čtenář k samé podstatě realit. Tak uceleně, jak předkládá své poznatky z více než dvacetileté praxe v oblasti realit, je Korec dosud nikde nepublikoval. Řadu postřehů, které v souhrnu tvoří jeho know-how, zde čtenářům sděluje vůbec poprvé.

REKLAMA

Rekonstrukce chalupy

Na závěr bude pěkný dárkem i kniha určená chatařům a chalupářům.V knize je shrnuta řada zkušeností z budování a údržby víkendového stavení. Někomu se mohou hodit rady jak ušetřit peníze využitím menších i větších nápadů a „zlepšováků“, kutilové se zase například dozví, jak se dá vyrobit vlastními silami tepelné čerpadlo nebo výtah do podkroví.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje


Související články

Inflace a Vánoce nahrávají podpojištěnosti u domácností

Listopadová inflace stoupla na 16,2 procenta. Důsledkem toho je zdražování takřka veškerého zboží. Jenže vyšší ceny také zvyšují hodnotu vaší domácnosti, zvlášť jestli jste se pustili do rekonstrukce nebo vám Ježíšek nadělí novou elektroniku.

Text: Monika Lukešová

14. 12. 2022

Půjčky na vánoce

Půjčky na Vánoce: emoce vs. peněženka

Půjčky na Vánoce jsou momentálně v kurzu. Ze všech stran na nás útočí reklamy na dárky pro celou rodinu a z televize se usmívají šťastné páry kupující si navzájem drahé věci. Reklamy hrají často na city a nejeden spotřebitel podlehne emocím a chce své rodině dopřát svátky jako z plakátu, i když na ně nemá. […]

Text: Monika Lukešová

22. 11. 2019


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *