EUR 25.265

USD 23.672

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.265

USD 23.672

Text: Karel Pučelík

31. 03. 2020

0 komentářů

Nová výstavba: Projekty v Malvazinkách a Vinohradech

 

V pražských Malvazinkách je v současné době dokončován rezidenční projekt „vbloku“. Developerská společnost PSN, která za komplexem staveb stojí, připravila koncept komunitního bydlení. Do nedostatečně velkého pražského bytového fondu by tak mělo přibýt kolem tří stovek nových bytových jednotek.  Další necelé dvě stovky bytů v komplexu Depo Grébovka na Vinohradech plánuje firma dostavět na začátku příštího roku.

Loading



 


Často skloňovaným socio-ekonomickým tématem dnešní doby je špatná bytová situace, která trápí nejenom Prahu. I v hlavním městě ale rostou nové stavby. Jedním z developerských projektů, které v současnosti v Praze vznikají, je poměrně netradiční komplex nazvaný příznačně „vbloku“, za kterým stojí PSN, jedna z významnějších pražských developerských společností. Tato nová – nejen pouze rezidenční – stavba aktuálně vzniká v pražských Malvazinkách.

Článek je dalším dílem ze seriálu o bytové výstavbě developerů. Následovat budou projekty dalších významných hráčů na developerském trhu.

Komunitní charakter

PSN sází právě na atraktivní a klidnou lokalitu, která se může pyšnit třeba dobrou dopravní obslužností nebo blízkostí parků. „Vbloku“ je komplex tří vzájemně propojených budov s ubytovacími jednotkami. Ústřední hodnotu celého konceptu tvoří rozsáhlé společné prostory, které mohou obyvatelé „vbloku“ volně využívat. K plnohodnotnému životu na úrovni tedy není nutné vlastnit drahý byt nebo dům se zahradou,“ uvádí největší výhody projektu jeho autor, společnost PSN.
Silnou stránkou je, dle autorů, i různorodá vybavenost komunitního projektu. Stavební dílo počítá kromě rezidenčních prostor i s místem pro služby a další potřeby pro vlastníky a obyvatele bytů.

„Vbloku jsou všechny služby přizpůsobené na míru jeho obyvatelům. Od fitness, kadeřnictví, přes prádelnu, TV Room, komunitní zahradu či terasu, až po obývací pokoj s krbem. K tomu všemu možnost parkování,“ krátce charakterizuje firma vznikající komplex staveb.

Celý projekt je rozdělen na tři části – Blue blok, Green blok, které jsou v současnosti již úspěšně dokončeny. Poslední Red blok bude zmíněnou dvojici následovat v dohledné době.
Hlavní město, které trpí nedostatkem bytů a jejich vysokými (a stále rostoucími cenami), novou výstavbu potřebuje. V rámci zmiňovaného projektu do bytového fondu přibudou zhruba tři stovky nových bytových jednotek. Jedná se ovšem spíše o byty s dispozicemi 1+KK a 2+KK.  Cena za metr čtvereční by se měla pohybovat od 62 000 korun do 101 000 korun bez DPH.

REKLAMA

Depo Grébovka

V první třetině roku 2021 PSN chystá dostavět také projekt nazvaný „Depo Grébovka“, který se nachází na pražských Vinohradech.

„Bydlení na Vinohradech nemusí být výsadou bohatých. Depo Grébovka nabízí skvělou příležitost pro všechny, kteří sní o dostupném bydlení v luxusní lokalitě pražských Vinohrad. Čtyři budovy po rozsáhlé rekonstrukci nabídnou celkem 197 ubytovacích jednotek o dispozici 1+kk až 3+kk. Rezidenti domu si mohou užívat krásného výhledu na panorama Prahy, okolí Vinohrad nebo park Grébovka ze soukromých pochozích střech domu. Grilování s přáteli, posezení u sklenky vína, nebo ranní káva se tak může stát nevšedním zážitkem.“ popisuje stavbu developer.
Společnost sází rovněž na atraktivní design celé stavby. „Všechny budovy projektu, stejně jako jednotlivé bytové jednotky, mají sjednocený design, který tvoří jednoduché linie. Při přestavbě jsme kladli důraz na funkčnost a použití kvalitních materiálů. Prosluněné místnosti orientované na jihozápad nabízejí výhled na panorama Prahy a jsou ideální kulisou pro chvilky relaxace. Jednotky orientované na severovýchod se pyšní výhledem na honosné vily obklopené zelení.“

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje


Související články

V Praze výrazně rostou prodeje nových bytů, ale už i ceny

Prodeje nových bytů v Praze v letošním roce výrazně rostou, developeři za první čtvrtletí prodali celkem 1520 nových bytů. To je ve srovnání se stejným obdobím loňského roku takřka trojnásobek. První čtvrtletí loňského roku však bylo z pohledu prodejů nejhorší v historii monitoringu trhu, tedy za poslední dvě desetiletí.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

22. 04. 2024

Investice do nájemních rezidenčních projektů zaznamenávají v Česku boom

V roce 2023 se v Česku do komerčních nemovitostí investovalo celkem 1290 milionů eur, investice do nájemního bydlení činily 167 milionů eur, což je třikrát více než v roce předchozím. Vzrostl také podíl tohoto segmentu na celkovém objemu investic do komerčních nemovitostí. Zatímco v minulosti (s výjimkou roku 2020) šlo maximálně o 3,3 %, loni to bylo 13 %.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

19. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *