EUR 25.265

USD 23.707

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.265

USD 23.707

Refinancujete? Banky se předhánějí, která vám nabídne lepší akci

 


 

Mnoho lidí při refinancování hypotéky uvažuje o změně banky, ale často se k tomu nakonec nerozhodnou. Důvodem jsou hlavně finanční náklady spojené s novým úvěrem. Leckdy si klienti připlatí například za vyřízení úvěru, čerpání úvěru, různá potřebná pojištění, vedení nového úvěru nebo nový odhad nemovitosti. Banky se právě snaží tyto překážky eliminovat, ruší různé poplatky a nabízejí slevové akce.

AXA Bank sice neúčtuje poplatky za poskytnutí úvěru ani za odhad nemovitosti, ale nejedná se o akční nabídku. Banka se do žádných jednorázových akcí pouštět nehodlá. „Filozofií AXA Bank je především garance nízké úrokové sazby pro všechny klienty spolu s transparentními podmínkami spíše než poskytování různých promo akcí, které by se vázaly na nutnost uzavření dalších produktů,“ řekla tisková mluvčí AXA Bank Eva ŠEBESTOVÁ.

Banky se snaží zavázat si klienty na co nejdelší dobu

Česká spořitelna pro nové i stávající klienty nabízí Hypotéku s prémií. Banka si tím chce zavázat majitelé hypoték na delší dobu a nedopustit, aby klienti právě v období konce fixace měnili banku. V případě, že dotyčný zůstane u České spořitelny po celou dobu splácení hypotečního úvěru, získá finanční prémii ve výši 4 procent z hypotéky. Při výši hypotečního úvěru 1,6 milionu korun, tak lze ušetřit 64 tisíc korun.

Klient sjednáním služby Hypotéka s prémií získává slevu na úrokové sazbě pro první období fixace ve výši 0,3 %, a pokud u banky zůstane i na další fixační období, dostane finanční prémii, kterou mu banka vyplatí na jeho účet. Tuto prémii dostane na začátku každého dalšího fixačního období, a pokud u České spořitelny zůstane po celou dobu splatnosti hypotéky, získá celkem 4 % z výše vyčerpané hypotéky,“ doplnil Jan Holinka z Tiskového centra České spořitelny. Nárok na prémii však zaniká tehdy, pokud klient uskuteční mimořádnou splátku. Již vyplacené prémie se ale nevrací.

ČSOB odměňuje, respektive se také snaží udržet si klienty pomocí Hypotéky s bonusem. ČSOB vám tedy připíše k hypotéce bonus ve výši pěti procent z vyčerpané jistiny úvěru. Výhodou je, že už od začátku hypotéky se počítá s nižší splátkou. Abyste ale získali alespoň část bonusu, musíte u ČSOB vydržet 12 let. Momentálně klienti mohou využít i akční nabídky s názvem úrokové schody. Ušetřit je možné až 0,4 procenta pro úvěry nad tři miliony korun, nebo využít sníženého poplatku za zpracování u hypoték do 85 procent LTV.

REKLAMA

Equa bank má z brusu novou hypoteční akci. Po celý měsíc duben banka nabízí  pevné zvýhodněné úrokové sazby na refinancování hypoték s úrokem od 2,59 % p.a. Týká se to nejen refinancování, ale jakéhokoli hypotečního úvěru. Pokud si klient sjedná hypotéku během dubna a do konce května podepíše smlouvu, získá úrokovou sazbu s 0,3% slevou. 

„Akční nabídka platí během dubna, zájemce si tedy musí zažádat o hypotéku v tomto měsíci. Na čerpání úvěru má ale následujících šest měsíců. To znamená, že pokud někomu končí fixace sazby například v září, může si o výhodnou sazbu zažádat již nyní a původní úvěr splatit až v termínu  změny fixace,“ vysvětluje Ondřej Hák, ředitel úvěrových produktů Equa bank.

Hypoteční banka, stejně jako ČSOB a Poštovní spořitelna nabízí Hypotéku s bonusem, kterou však nazývá KUS-KUS hypotéka.

GE Money Bank zrušila poplatek za uzavření hypotečního úvěru, za vedení úvěru, za odhad nemovitosti a nově umožňuje mimořádné splátky bez dalších poplatků.

REKLAMA

Pro nespokojené klienty se stávající hypotékou, nabízí Komerční banka zvýhodnění hypotečního úvěru na refinancování. Klient nehradí žádné poplatky spojené s poskytnutím hypotéky na refinancování původního hypotečního úvěru a získá výhodnou nabídku úrokové sazby. Banka si neúčtuje poplatek za zpracování hypotéky a ocenění zástavy.

Do konce dubna mohou klienti u LBBW získat bonus až ve výši 5 400 korun a úrokovou sazbu 2,29 procenta. Stačí si zažádat o novou hypotéku, či refinancování přes internetové stránky lepsihypo.cz.

Bez poplatků za vyřízení, posouzení poskytnutí a vyhotovení můžete refinancovat hypoteční úvěr i u mBank.

Raiffeisenbank také nedávno zrušila poplatek za vedení úvěrového účtu. Momentálně však žádnou hypoteční akci nemá. V budoucnu se chystá na již tradiční HYPO dny, během kterých bude nabízet zatím nespecifikované výhody.

UniCredit Bank nebude klientům, kteří si do konce května uzavřou novou nebo budou refinancovat stávající hypotéku, účtovat poplatek za vedení úvěru. Pokud jste svou hypotéku řádně spláceli, UniCredit Bank nebude požadovat doložení příjmu, poplatek za sjednání hypotéky nebo nový odhad nemovitosti.

Jednoduché refinancování podle názvu nového produktu nabízí Sberbank. EASY Refinancování s garantovanou úrokovou sazbou 2,99 procenta získá klient, který si nechá zasílat mzdu na účet u Sberbank. Poplatek za zpracování hypotéky je 999 korun a vedení úvěrového účtu je zdarma.

Speciální Hypotéku Refin nabízí Wüstenrot hypoteční banka úrokovou sazbu o 0,1 % nižší než u hypotéky na bydlení.  V případě, že si klient sjedná u Wüstenrotu také pojištění nemovitosti a životní pojištění, poskytne mu banka sníženou sazbu o další 0,2 % ročně. U Hypotéky Refin si banka neúčtuje žádný poplatek, podmínkou není ani převedení běžného účtu do Wüstenrotu. Prostřednictvím tohoto produktu lze také splatit celou zbývající dlužnou částku u původní banky, tedy i případné sankční úroky či poplatek za předčasné splacení úvěru.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje


Související články

Investice do nájemních rezidenčních projektů zaznamenávají v Česku boom

V roce 2023 se v Česku do komerčních nemovitostí investovalo celkem 1290 milionů eur, investice do nájemního bydlení činily 167 milionů eur, což je třikrát více než v roce předchozím. Vzrostl také podíl tohoto segmentu na celkovém objemu investic do komerčních nemovitostí. Zatímco v minulosti (s výjimkou roku 2020) šlo maximálně o 3,3 %, loni to bylo 13 %.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

19. 04. 2024

Analýza: Budou v Praze nájmy opět srovnatelné se splátkami hypoték?

Doba, kdy bude v Praze opět srovnatelné splácet vlastní byt a bydlet v nájmu, se pravděpodobně rychle blíží. V následujících dvou letech by se ceny nových bytů měly zvyšovat o 5 % ročně, postupně klest sazby hypoték ke 3 % a růst nájemné v průměrně o 10 % za rok. Vyplývá to z aktuální analýzy Central Group.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

16. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *