Sobota 16. ledna. Svátek má Ctirad.

Acema získala Licenci poskytovatele nebankovních úvěrů

22.05.2018 04:05 Tisková zpráva:

Společnost Acema Credit Czech obdržela Licenci poskytovatele nebankovních úvěrů pro spotřebitele, kterou poskytuje Česká národní banka. Dokument potvrzuje, že postupy společnosti při poskytování půjček jsou v souladu s požadavky ČNB.

Česká nebankovní instituce Acema úspěšně splnila náročné podmínky vyplývající z novely zákona o spotřebitelském úvěru a uspěla v licenčním řízením České národní banky. Jejím cílem je odstranit neseriózní podnikatele a pročistit tak situaci na trhu nebankovních poskytovatelů půjček, kterých je podle odhadů asi 55 tisíc.

„Získání licence předcházely stovky hodin práce a prověřování našich postupů. Pro nás tím kontrola našich postupů zdaleka nekončí, neustále dbáme na kvalitu poskytování služeb. Naši zákazníci tak mají jistotu bezpečí a vysoké úrovně standardů a chování prodejního i servisního personálu. Naši zaměstnanci již s předstihem splnili zkoušku odborné způsobilosti, kterou nové předpisy nařizují. Také proto můžeme našim klientům garantovat transparentní a odborný přístup a potvrdili tím naši důvěryhodnost,“ uvedla Partnerka společnosti Acema Veronika Valešová.

Cílem licenčního řízení je odstranit z trhu subjekty, které svým neseriózním jednáním vrhali stín na poctivé poskytovatele nebankovních spotřebitelských úvěrů. Zprostředkovatelů úvěrů bylo dosud podle odhadů asi 55.000, licenční řízení má trh výrazně pročistit. Požadavky ČNB pro udělení licence jsou kapitál 20 milionů korun, prokazatelnost peněz, důvěryhodnost vedení firmy či předpisy upravující podnikání. Změna souvisí se zákonem o spotřebitelském úvěru, který vstoupil v platnost   prosinci 2016.

Acema působí na českém úvěrovém trhu od roku 2000, od té doby se stala jedním z nejvýznamnějších nebankovních poskytovatelů zajištěných úvěrů.

Tisková zpráva: Acema

1 komentář k článku “Acema získala Licenci poskytovatele nebankovních úvěrů”

1. Karel Bretschneider napsal:

Acema bude moct připravovat klienty o nemovitost již legálně!
    To, co je spol. Acema (bývalá ACM Money) zač, ví již všichni klienti, které tato společnost připravila o jejich nemovitost. V době, kdy působili v ČR pod názvem ACM Money, varoval právník TV Nova veřejnost před touto společností a jejich praktikami! A oni dostanou licenci od ČNB? V tom případě smysl tohoto zákona trošku postrádá smysl!