Text: Monika Lukešová

26. 10. 2018

AFI KARLÍN HLÁSÍ TŘI NOVÉ NÁJEMCE A TÉMĚŘ KOMPLETNÍ OBSAZENOST

Developer AFI EUROPE získal tři nové nájemce do svého administrativního centra AFI Karlín v Praze 8. Společnosti Bohemia Interactive Simulations, Maersk Czech Republic a Sapeli si dohromady pronajaly 2 500 m2. Moderní kancelářský komplex se zelenou certifikací BREEAM Excellent a celkovou pronajímatelnou plochou 23 000 m2 je tak již téměř kompletně obsazen. Poslední volné prostory jsou rezervovány pro expanzi současných nájemců, mezi které patří také ALEF, Edenred, IQVIA, Kulina.cz, mBank a Slevomat.cz.

„AFI Karlín nabízí skutečně velkorysé a promyšleně navržené pracovní prostředí, které využívá všech výhod rezidenční čtvrti s nabídkou plné občanské vybavenosti a služeb. V kombinaci s jedinečnou architekturou a použitými technologickými prvky, které pomáhají šetřit náklady nájemců, se budova pronajímala snadno. S některými nájemci jsme se rovnou domluvili na opci dalších prostor pro případ jejich expanze,“ říká Kateřina Holická, leasingová manažerka AFI EUROPE.
Bohemia Interactive Simulations si v AFI Karlín pronajala 1 350 m2 kancelářských prostor. Společnost byla založena v roce 2001 původně v České republice a Austrálii a je globálním vývojářem pokročilého vojenského výcvikového a simulačního softwaru. Její výrobky jsou používány ve více než 50 zemích světa a každoročně poskytují virtuální školení stovkám tisíc vojáků.
Dalším nájemcem je Maersk Czech Republic, který obsadí 900 m2 kanceláří. Společnost působí jako univerzální agent pro největšího operátora kontejnerové námořní dopravy na světě. Na českém trhu je aktivní od roku 1991, přičemž v oblasti námořní přepravy je tuzemskou jedničkou. Společnost je součástí dánské podnikatelské skupiny A. P. Moller-Mærsk Group, která mj. působí jako provozovatel kontejnerových terminálů a dopravní přepravce.
Trojici nových nájemců uzavírá společnost Sapeli, která si v AFI Karlín pronajala showroom o velikosti 250 m2. Česká jednička na trhu interiérových dveří aktivně působí ve 20 zemích světa. Zaměřuje se mimo jiné na zakázkovou výrobu designových a řemeslně zpracovaných produktů, jejímiž odběrateli jsou nejen domácnosti, ale i veřejné instituce a komerční stavby. Samotná značka funguje na českém trhu více než 25 let, přičemž kořeny této společnosti sahají až do roku 1918.
AFI Karlín pochází z dílny architektonického studia CMC Architects a je držitelem certifikátu BREEAM Excellent. Moderní kancelářský komplex s unikátní zelenou fasádou tvořenou 40 tisíci živých rostlin byl dokončen loni v prosinci.
Budova se vyznačuje celou řadou technologických řešení šetrných k životnímu prostředí: okny z izolačního trojskla, LED osvětlením všech společných prostor včetně podzemního parkoviště, výtahy s rekuperací elektřiny při jízdě dolů, automatickými externími roletami řízenými podle dopadu slunečních paprsků, nabíjecí stanicí pro elektromobily, úschovnou kol s kompletním zázemím pro cyklisty, vzduchotechnikou s tepelnou rekuperací a různými typy přístřešků pro ptáky, čmeláky a netopýry. Součástí projektu je také park s původní barokní kapličkou a vodními prvky.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek