14. 08. 2020

Bezrealitky mění majitele, 100% vlastníkem se stal investor Marek Rosenbaum

Největší český portál pro přímý prodej a pronájem nemovitostí bez zprostředkovatele mění majitele. Od skupin MMS Digital, Rockaway a Genesia Investments ho kupuje investor Marek Rosenbaum, který získává 100% podíl ve společnostech Bezrealitky s. r. o. a Bezrealitky Slovensko s. r. o. Marek Rosenbaum doposud působil na pozici člena dozorčí rady společnosti MMS Digital a. s., která v projektu držela majoritní 51% podíl. Hodnota transakce nebyla zveřejněna.

Bezrealitky vykazují růst už několik let v řadě. Jen za poslední tři roky jim stouply tržby o takřka 250 % z 11,5 milionu v roce 2016 na 40 milionů v loňském roce, letos Bezrealitky očekávají překonávání 50milionového obratu. V současné době má portál asi 10% podíl na trhu s prodeji rezidenčních nemovitostí a 20% podíl ze všech pronájmů, přičemž v Praze se jedná dokonce o 40 %. Poslední kvartál, ve kterém se přes Bezrealitky jen v Česku pronajalo 12 000 domů a bytů a prodalo skoro 2 000 domů a bytů byl zároveň nejsilnějším v historii společnosti. Službě se dařilo i na Slovensku, kam vstoupila v roce 2019.
Byznys Bezrealitky roste hlavně na úkor realitních kanceláří. Samotný přímý trh – tedy prodej a pronájem s vyloučením prostředníka – za poslední rok vyrostl o 14 %. Podle současných vlastníků je to důkaz úspěšně završené disrupce českého realitního trhu, která s sebou zároveň nese potřebu pro přerod ze start-upové fáze do plně stabilizovaného byznysu.
Nový investor chce na současné úspěchy navázat a výrazným způsobem podpořit inovace i expanzi celého portálu.„Jedním z hlavních cílů je nyní zpřístupnit v plně online prostředí možnost uzavření prodeje včetně výhodného financování. Posilujeme tým a jsme připraveni obsloužit i nové typy klientů. Budou jim například k dispozici osobní asistenti, kteří je v případě zájmu provedou celým procesem prodeje,“ představuje své plány nový vlastník Marek Rosenbaum. „Jsme připraveni dále rozšířit počet nabízených nemovitostí a poskytnout k nim největší množství dat a informací na trhu včetně tržního ocenění. A plánujeme i službu pro rychlý odkup nemovitosti přímo Bezrealitkami.“
S novými službami chtějí Bezrealitky masivně expandovat do zahraničí. Po Slovensku plánují vstoupit do Polska, Maďarska a v budoucnu i na další trhy CEE.
Vedením portálu bude i nadále pověřen tým Hendrika Meyera, který stojí za jeho současným růstem.
„Máme s Markem Rosenbaumem plnou shodu v tom, kam Bezrealitky dále směřovat. Soustředíme se nyní na dovršení kompletní digitalizace našich realitních procesů, což je model, který bude na nových trzích unikátní. Naším cílem je nabízet na realitním trhu nesrovnatelně kvalitnější a výhodnější službu pro všechny. I nadále si budeme zakládat na dostupnosti, jednoduchosti, a hlavně transparentnosti celého procesu dohody mezi zájemcem a majitelem,“ uvádí Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek