01. 09. 2021

Česká spořitelna zvyšuje od 2. září úrokové sazby u hypoték

Česká spořitelna s účinností od 2. září 2021 zvyšuje úrokové sazby hypoték a Hypoúvěru od Buřinky o 0,2procentního bodu. Hlavním důvodem je cena zdrojů, která vytrvale roste a má dopad na tržní sazby hypoték. Úroková sazba u nejoblíbenějších fixací na 5 a 8 let bude nově začínat na 2,74 % ročně.

„Éra nízkých úrokových sazeb u hypoték končí a v následujících měsících očekáváme, že budou pozvolna růst sazby úvěrů na bydlení, ale i ceny nemovitostí. Přičteme-li prudké zvýšení stavebních materiálů, je jasné, že dostupnost nového bydlení se bude v následujících měsících výrazně zhoršovat. I proto chceme ve spolupráci s regulátorem a ostatními bankami hledat řešení, jak klientům se získáním úvěru pomoci. Jedna z cest může být posunutí délky poskytnutí hypotéky na období delší než 30 let,“ uvedl Filip Belant, šéf tribu Bydlení v České spořitelně.
Sazby pro novou hypotéku do výše 80 % hodnoty zastavované nemovitosti (LTV)

Fixace Úrokové sazby do 1. září 2021 Úrokové sazby od 2. září 2021
Fixace 1 rok od 3,14 % od 3,34 %