10. 03. 2021

Českomoravská stavební spořitelna se mění na ČSOB Stavební spořitelnu. Liška zůstává

ČMSS se od 12. března letošního roku mění na ČSOB Stavební spořitelnu. Změna je součástí dlouhodobé integrace do skupiny ČSOB, díky které budou mít klienti všechny služby spojené s bydlením dostupné pod jednou střechou. V rámci sbližování dochází i k personálním změnám v představenstvu společnosti.

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) chystanou změnu názvu oznámila na podzim minulého roku. Integrační proces do skupiny ČSOB, která se stala 100% vlastníkem ČMSS v roce 2019, bude zakončen oficiální změnou jména a sídla společnosti dne 12. března.
Výhodou pro klienty pak bude zejména to, že ve všech prodejních kanálech budou mít přístup ke všem produktům skupiny. Veškeré smlouvy, ať už spořicí nebo úvěrové, zůstávají nadále v platnosti a není potřeba je znovu podepisovat či jakkoli upravovat. O klienty budou navíc i nadále pečovat stávající poradci.
Vše pod jednou střechou
„Změnou názvu chceme dát jasně najevo, že ČSOB Stavební spořitelna je plnohodnotnou součástí skupiny. Naši pozici jedničky na trhu chceme dále posilovat a naše služby i nadále rozvíjet. Ze vzájemné spolupráce bude těžit nejen celá skupina, ale především naši klienti,“ vysvětlil Jiří Feix, předseda představenstva ČSOB Stavební spořitelny a Hypoteční banky.
„Skupina ČSOB je největším poskytovatelem úvěrů na bydlení v České republice. Naší snahou je poskytnout klientům veškeré služby spojené s bydlením pod jednou střechou. Tedy nejen spoření a úvěry ze stavebního spoření, ale i hypotéky od Hypoteční banky nebo pojištění od ČSOB Pojišťovny. Cílem integrace celé skupiny je sdílení našich kapacit, zkušeností i know-how, které nám pomohou s vytvořením přehledné a ucelené nabídky pro řešení bydlení našich klientů,“ dodal.
Skupina ČSOB v rámci integrace plánuje zjednodušení svých produktů a sjednocení jejich podmínek.  Díky znalosti potřeb klientů sdílených napříč skupinou bude mít banka možnost připravit pro klienty nabídku při řešení bydlení přímo na míru.
Spolu se změnou názvu na ČSOB Stavební spořitelnu se mění i vizuální identita společnosti, která bude nově využívat logo i korporátní barvy skupiny ČSOB. Dochází tak k přebarvení všech prodejních míst ČMSS. Maskot Lišky, která je již od 90. let vnímána jako symbol stavebního spoření v Česku, zůstává.
„Liška je se stavebním spořením neodmyslitelně spojená a je veřejností vnímána jako hlavní znak společnosti. Proto jsme se rozhodli ji zachovat jako maskota, který bude naše nové i stávající klienty dál provázet v cestě za bydlením,“ doplnila Andrea Vokálová, tisková mluvčí ČSOB pro oblast financování bydlení.
Personální změny
V rámci sbližování ČMSS se skupinou dochází i k personálním změnám. Předsedou představenstva ČMSS se od nového roku stal Jiří Feix, který zároveň zastává stejnou pozici i v Hypoteční bance, jež je také pevnou součástí skupiny ČSOB.
Do představenstva ČSOB Stavební spořitelny pak na začátku května nastoupí i Vlastimil Nigrin, který je jako místopředseda představenstva Hypoteční banky zodpovědný za oblast Obchody a klienti.  V ČSOB Stavební spořitelně bude rovněž jako místopředseda představenstva dohlížet na prodej stavebního spoření, financování staveb a cross-sellingový prodej. V představenstvu se stane nástupcem Jochena Maiera. Ten se vrací za rodinou do Německa, kde bude nadále působit i pracovně.