20. 08. 2020

ČMSS se změní na ČSOB Stavební spořitelnu, Liška zůstává

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) fakticky završí integraci do skupiny ČSOB změnou svého názvu v 1. čtvrtletí příštího roku. Maskot ČMSS, známá Liška, bude stavební spořitelnu doprovázet i nadále. Na klienty ČMSS a jejich smlouvy nebude mít změna názvu žádný dopad. Letos v září dojde rovněž k přestěhování zaměstnanců ČMSS do budovy ČSOB Kampusu.

ČMSS změní k 11. březnu 2021 svůj název na ČSOB Stavební spořitelnu. „Dovršíme tak loni započatou integraci do skupiny ČSOB. Naši klienti díky integraci naleznou všechny služby spojené s bydlením pod jednou střechou a jednou značkou. Skupina ČSOB je nejsilnějším poskytovatelem úvěrů na bydlení v České republice a přejmenováním ČMSS dále posílíme vzájemnou vazbu a spolupráci mezi bankou, Hypoteční bankou, stavební spořitelnou i pojišťovnou,“ uvedl k přejmenování člen představenstva ČSOB Petr Hutla.
Kromě změny názvu a loga, a s tím související přeměnou vzhledu obchodních míst ČMSS, se přejmenování nijak nedotkne klientů. Všechny klientské spořicí i úvěrové smlouvy zůstávají v platnosti, klienti nemusejí podnikat žádné kroky.
ČMSS, známá také jako Liška, působí na trhu od roku 1993 a je největší stavební spořitelnou na českém trhu. Aktuálně má zhruba 1,3 milionu klientů, historicky uzavřela přes 1,1 milionu úvěrových smluv a přes 8 milionů spořicích smluv. „Maskot Lišky, který mimochodem letos slaví 45. narozeniny, se stal synonymem pro výhodné spoření v České republice. Proto bude naši stavební spořitelnu doprovázet i nadále,“ dodal předseda představenstva ČMSS Tomáš Kořínek.
ČSOB se stala stoprocentním vlastníkem ČMSS v roce 2019. Od té doby pokračuje integrace stavební spořitelny do skupiny ČSOB. „Změna vlastnické struktury nám umožnila více propojit nabízené služby, můžeme nabízet různé kombinace produktů v rámci skupiny, můžeme lépe sdílet klientská data. To klientům přináší řadu výhod, ať už v jednoduchosti obsluhy, šíři produktové nabídky nebo nových službách v oblasti digitalizace a on-line prostředí. Přejmenování stavební spořitelny tuto spolupráci ještě více prohloubí,“vysvětlil Petr Hutla s tím, že při přípravě změny názvu pracovala skupina s řadou různých variant. „Ptali jsme se klientů, obchodních zástupců i zaměstnanců, varianta změny názvu se zachováním Lišky se ukázala jako nejsilnější koncept,“ uzavřel.
V souvislosti s integrací dojde rovněž k přestěhování zaměstnanců centrály ČMSS do budovy ČSOB Kampusu v Radlicích. K tomuto kroku, stejně jako k integraci vybraných týmů do organizační struktury ČSOB, dojde ve 2. polovině září letošního roku.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek