19. 03. 2020

Developer v časech pandemie. Byty se prodávají online a přes kurýry, u výstaveb se neočekává zpoždění

PRAHA, 19. března 2020 – Společnosti ze všech odvětví se primárně soustředí na bezpečnost svých zaměstnanců i zákazníků, zároveň se ale také snaží zmírnit své ztráty. Přizpůsobují se také developeři. Star Group řeší byznys online a například se smlouvami posílá ke klientům kurýry.

Star Group od léta prodává byty z nových etap projektu Nové Chabry na Praze 8. Zájem je enormní, a tak i v časech pandemie se podepisují klíčové dokumenty.
„V zájmu zachování zdraví jsme uzavřeli prodejní kancelář. Pro případy, kdy s námi klienti potřebují podepsat smlouvu o smlouvě budoucí či jakékoliv další materiály, volíme vyslání kurýra, který vše potřebné vyzvedne na domluvené adrese,“ přiblížil Tal Grozner, šéf české pobočky Star Group, s tím, že se maximum agendy snaží známý developer vyřizovat online.
Příkladem jsou i klientské změny. „Vše vyřizujeme s našimi zákazníky přes Skype a další videokonferenční platformy. Komunikujeme také po telefonu a e-mailech,“ vysvětlil Tal Grozner, jak vše funguje ve chvíli, kdy se všichni snaží omezit mezilidský kontakt na minimum.
Lidé si tento přístup velmi rychle osvojili a skutečně jej oceňují. „Jsem moc rád, že v současné situaci nikam nemusíme běhat a vše vyřídíme online,“ pochvaloval si jeden z rezidentů.
Forma kontaktu se u firem nemění jen směrem k zákazníkům. Byznysová jednání se u developerských a mnohých dalších společností konají formou videokonferencí, velmi vytížená je například služba Microsoft Teams. Ta v pondělí dokonce pod tlakem přihlášených lidí na home office řešila plošný výpadek.

Klienty společnosti Star Group nejčastěji zajímá, zda se vzhledem k současné situaci neposune termín dokončení více než 220 bytů, tedy etap F a G projektu Nové Chabry. Ty rozestavěla v říjnu stavební firma Swietelsky, v listopadu byl položen za přítomnosti Tala Groznera základní kámen. Zákazníci byli ujištěni, že vzhledem k mírné zimě původní termín platí a neočekává se zpoždění.
„Mohu zákazníky ujistit, že díky příznivému počasí, které přes zimu panovalo, je výstavba oproti stanovenému harmonogramu hodně napřed. Náskok je velký a v tuto chvíli dostatečný pro pokrytí případného nižšího tempa výstavby v době vládních bezpečnostních opatření,“ potvrdil Tal Grozner.
Dodržení původního termínu dokončení se předpokládá nejen pro byty, ale také pro tucet vil, které vznikají pod názvem Nové Chabry vily v těsném sousedství výstavby bytových domů.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek