13. 11. 2019

DRFG koupila na Moravě další tři objekty prodejen Penny Market

DRFG Real Estate, spadající pod investiční skupinu DRFG, rozšířila své portfolio o tři nové objekty. V Moravskoslezském a Zlínském kraji zakoupila prodejny Penny Market o celkové ploše bezmála čtyř tisíc metrů čtverečních.

Pořízené nemovitosti se nachází v Uherském Hradišti, Vratimově a v Ostravě-Radvanicích. Objekty o celkové ploše přesahující 3 900 metrů čtverečních jsou v současné době plně obsazeny. Zbývající průměrná délka jejich nájemních smluv činí 6 let. Spolu s Penny Market jsou součástí objektů i další služby, mezi nimi například prodejny s oblečením a doplňky či řeznictví.
„Pořízení těchto nemovitostí plně zapadá do dlouhodobé strategie skupiny DRFG. Výhodou obdobných projektů je jejich produktová i lokační ojedinělost. Tento druh nemovitostí je velmi dobře udržitelný i v případě recese,“ komentuje uskutečněnou akvizici Patrik Tuza, ředitel realitní divize DRFG a dodává, že DRFG Real Estate má do konce letošního roku připraveno ještě několik dalších akvizic.
Celková pronajímatelná plocha komerčních nemovitostí ve správě DRFG po této akvizici dosáhla více než 177 tisíc metrů čtverečních. Budovy byly zakoupeny od soukromého vlastníka. S ohledem na všechny zainteresované strany nebude uvedeno jméno prodávajícího ani výše transakce.
Tisková zpráva DRFG