02. 04. 2020

Equa bank snižuje sazby hypoték o 0,6 % p.a.

Praha, 2. dubna 2020 – S platností od dnešního dne snižuje Equa bank úrokové sazby hypoték až o 0,6 % na 2,29 % p.a. Změna se týká fixací na tři roky a pět let a platí pro hypotéky na výstavbu nebo koupi domu či bytu a na refinancování hypoték. Úrokové sazby hypoték Equa bank přitom patří dlouhodobě k nejvýhodnějším na trhu.

„Snížením úrokových sazeb pro refinancování a účelové hypotéky s fixací tři roky a pět let na 2,29 %, reagujeme na nedávné snížení sazeb ze stran ČNB a tento pokles promítáme do sazeb pro naše klienty. Vzhledem ke stávající situaci očekáváme, že se v letošním roce budou lidé více než kdy jindy soustředit na zvelebování svých chalup a chat, proto věříme, že zájemci ocení nižší sazby hypotečních úvěrů,“ řekl Ondřej Hák, ředitel retailového bankovnictví Equa bank.
Snížení sazeb není jediná výhoda, kterou Equa bank klientům u hypoték nabízí. Další je například Hypotéka PLUS. Ta umožňuje zájemcům o nové bydlení získat až celou požadovanou částku díky spoluúčasti rodičů či jiné blízké osoby. Mezi další výhody tohoto produktu patří garance pro rodiče i osoby blízké – vyvázání nemovitosti po splacení části hypotéky při splnění podmínek sjednaných ve smlouvě. Dalším benefitem pak je možnost bezplatné mimořádné splátky spojené s vyvázáním nemovitosti.